DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff: A Clio Kupába küldjük Russellt

Hamilton mentette meg a Mercedes elveszettnek hitt napját, fogalmazott a csapatfőnök, Toto Wolff. 60-40 arányú felelősségről beszélt a Bottas–Russell ütközésben, de nem nevezte meg, melyik irányba.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff az Emilia-Romagna-i Nagydíj közepén úgy gondolhatta, mindennek vége: ugyanabban a körben hibázott és csúszott a sóderágyba George Russell lekörözése közben Lewis Hamilton, majd ütközött Valtteri Bottas a Mercedes-védenc Russell-lel. Az ütközés két érintettjének versenye azonnal véget ért, Hamilton azonban visszavergődött a pályára, majd a kilencedik helyről felzárkózva második pozíciót mentett – ezzel ő az egyéni, a csapat a konstruktőri pontverseny első helyén maradt.

„Miután már azt hittük, ez a verseny teljesen elveszett, Lewis hihetetlen vezetése mindnyájunkat megmentett ma” – nyilatkozta Wolff a helyszíni tévéstáboknak.



Kellemetlen a Mercedes számára, hogy Bottas és Russell személyében két kötelékükbe tartozó pilóta ütközött, akik ráadásul egymást hibáztatták az incidens után. Wolff megpendítette, hogy egyikük vétkesebb az esetben, de nem tett igazságot – inkább viccelődött azzal, milyen hatással van az incidens Russell nagycsapattal kapcsolatos reményeire.

„Csúnya eset volt, és nem baráti hangon váltottak pár szót utána, de még alaposan vissza kell néznünk az esetet, mert kettőn áll a vásár. Talán nem 50-50, hanem 50-40 a felelősség aránya… de azt nem tudnám megmondani, melyik irányba. George-dzsal még nem beszéltem. Őt azzal szoktam heccelni, hogy ha jó munkát végez, akkor a Mercedesnél köthet ki, de ha nem, akkor a Renault Clio Kupába küldjük. Ma sokkal közelebb áll a Clio Kupához…” – vette tréfásra a hangnemet a kiesés ellenére Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: