DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Leclerc: Megfordult a fejemben, hogy megelőzzem Verstappent az újraindításnál

Charles Leclerc elgondolkodott rajta, hogy megelőzze Max Verstappent a piros zászlót követő újraindítás előtt, azonban úgy látta jobbnak, ha mégis a majdnem kicsúszó holland mögött marad.

A Ferrari egészen kimagasló hétvégét nyújtott az elmúlt időszakban tőlük megszokott eredményekhez képest, hiszen kettős pontszerzéssel, egy negyedik és egy ötödik hellyel zárták az imolai versenyt, így huszonkét ponttal járultak hozzá ahhoz, hogy tapadjanak a harmadik helyen álló McLarenre.

Max Verstappen viszonylag könnyedén húzta be a versenyt, bár volt egy meredek pillanata, amikor a piros zászlós újraindításnál megúszott alatta az autó, amit alig tudott összeszedni és a pályán tartani. Charles Leclerc ekkor a második helyen állt mögötte, és bizony átfutott az agyán a gondolat, hogy az élre álljon.

Verstappen kis híján eldobta magától a győzelmet


„Megfordult a fejemben, hogy megelőzzem, de szinte rögtön amellett döntöttem inkább, hogy mögötte maradok, mivel az egyik kereke még mindig a pályán volt. Visszanézve az esetet azt gondolom, hogy ez volt a megfelelő döntés” – mondta el a versenyt követő interjújában Charles Leclerc a Formula.hu jelenlétében.

„Igazából nem pördült meg teljesen, és mire átgondoltam volna, hogy mi legyen, már újból előttem is volt. Eléggé meglepett a megcsúszása, de nem szeretném erre fogni, hogy az újraindításnál megelőztek. Másodsorban nem állt rendelkezésemre a rádiókapcsolat a verseny azon szakaszában, így jelentősen lefoglaltak a kormányon lévő gombok, és hogy ellenőrizzem, minden a megfelelő beállításra van kapcsolva.”

„Aztán azelőtt, hogy Max elkezdte volna nyomni, tartott egy kis szünetet, én pedig nem gondoltam, hogy rögtön belelép majd a gázba, ezzel kissé meglepett” – vallotta be a monacói. „Nem sikerült valami jól ez a rajt számomra.”

Charles Leclerc végül a negyedik helyen ért célba, megelőzve csapattársát, Carlos Sainzot, ezzel pedig mindketten előrébb léptek a világbajnoki pontversenyben: a monacói versenyző a 4. pozícióból várja a folytatást, míg a spanyol a 6. helyen áll jelenleg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: