DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Norris legjobb rajthelyét szerezhette volna: „Mindent elcsesztem”

A harmadik rajtpozícióban sorakozhatna fel Imolában Lando Norris, ha a pályahatár megsértése miatt nem törlik utolsó Q3-as köridejét. A McLaren fiatalja csak magára tud dühös lenni.

A pénteki szabadedzéseken még szunnyadó McLaren életre kelt a szombati napon, mindenekelőtt Lando Norris kezei közt: a fiatal brit második időt autózott az utolsó szabadedzésen és a Q2-ben is, majd a Q3 végén szintén felvillant a neve a második pozícióban. Az 1:14,454-es köridőt azonban törölték a pályahatárok kiszélesítése miatt.



Norris így a hetedik rajtkockából kezdhet majd, a nyers tempóban ezen a napon egyértelműen alulmaradó csapattárs, Daniel Ricciardo után egy hellyel, holott az elvett körrel a két Red Bullt szétválasztva harmadik lehetett volna, harmadik szezonjában tartó Formula-1-es pályafutása legjobb startpozíciójaként. A 21 éves pilóta nem tudta leplezni csalódottságát, mikor az időmérő után a tévéstáboknak nyilatkozott:

„Nagyon csalódott vagyok, nagyon dühös vagyok magamra. Kiváló napom volt addig a pontig. A csapat zseniális munkát végzett, az autó igazán életre kelt az időmérőn, sokat javultunk pénteken, ezután pedig azon a körön, amelyen nem szabadott volna rontanom, elkövettem egy hibát, ezzel pedig mindent elcsesztem” – mondta a letört Norris.

„A helyzet ugyanaz mindenki számára. Végső soron az én hibám volt, én csesztem el. Kívülről sokkal könnyebb azt mondani, hogy a vonalakon belül kell maradni, mint megcsinálni az autóban” – nyilatkozta a brit szombaton, amely nap során számos hasonló hibát láthattunk, Valtteri Bottas még rosszabbul járt, elvett körével csupán nyolcadik lett. 

(Javítás: Bottas köridejét nem törölték a Q3-ban, Lance Strollnak viszont mindkét gyorskörét elvették, emiatt a tizedik helyen végzett.)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: