DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo nem tudja, mikorra veszi fel a tempót a McLarennél

Bár az ausztrál úgy érzi, előnyös helyzetből kezdte meg szereplését a wokingiaknál, mint két éve a Renault-nál, de azt nem tudta megmondani, mikor tud majd összerakni egy tökéletes kört az MCL35M-mel.

Daniel Ricciardo a két héttel ezelőtti Bahreini Nagydíjon mutatkozott be új csapatánál, a McLarennél. Az időmérőn rögtön legyőzte házon belül Lando Norrist, a futamon viszont csak hetedik lett, miközben brit kollégája a negyedik pozícióban futott be – igaz, utólag kiderült, hogy az ausztrál padlólemeze megsérült a verseny legelején. Azt viszont ennek ellenére is elismeri a többszörös nagydíjgyőztes, hogy még nem vette fel teljesen a ritmust az MCL35M-mel, és azt sem tudta megmondani, hogy ez mikorra fog megtörténni:

ricciardo-mclaren-bahrein-dppi



„Nehéz ezt tényleg tudni” – idézi Ricciardo szavait a RaceFans.net szakoldal. „Emlékszem, előzőleg a Renault-nál konkrétan a harmadik versenynél éreztem azt, hogy végre egy elfogadható hétvégét zártam. Nem azt mondom, hogy teljesen felvettem a tempót a harmadik versenyre, de úgy éreztem, hogy oké, nagyjából sikerrel vettem az akadályt.”

A versenyző azt ugyanakkor hangsúlyozta, hogy előnyösebb helyzetből vágott bele a mclarenes kalandba, mint 2019-ben a renault-sba: „Valóban úgy érzem, hogy egy lépéssel előrébbről kezdtem. De hogy mikor tudok egy tökéletes kört összerakni, azt nem tudom most biztosan megválaszolni. Remélhetőleg nemsokára.”

Ricciardo szerint a McLaren remek munkát végzett a felkészítésével: „Úgy vélem, elég keményen dolgoztak ezen az utóbbi néhány hónapban. Kiemelkedő munkát végeztek, hogy felvegyem a ritmust, és gondolom, a lehető legjobban „betanítottak” a csapatba. Nyilván van már tapasztalatom a sportban, de szerintem az rengeteg időbe és erőfeszítésbe telik, hogy kihozzuk a maximumot az új környezetből. Szóval úgy gondolom, folyamatosan javulni fogok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: