DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Leclerc negyedik helyre repítette a Ferrarit

Charles Leclerc abszolút erőn felül teljesítve hozta be a negyedik helyre a Ferrarit az Emilia-Romagna-i Nagydíj időmérő edzésén. Kiállt Lando Norris mellett is, akinek elvették első sort érő idejét.

Miközben Carlos Sainz már a kvalifikáció második harmadában elvérzett, és csak a 11. rajthelyet szerezte meg a vasárnap 15:00-kor rajtoló futamra, Charles Leclerc kihozta a maximumot az olaszok autójából, sőt még annál is egy picivel többet.

Valtteri Bottas mindkét gyorskörét elrontotta a Q3-ban, a mercedeses hibáit pedig Charles Leclerc tudta a leginkább kihasználni, aki megszerezte a negyedik rajtkockát: „Jó érzés volt ma vezetni az autót” – kezdte Leclerc a Sky Sports kamerái előtt.

Leclerc ma szó szerint repült Imolában


„Az első köröm után kissé frusztrált lettem, mert elvesztettem egy kis időt a 14-es és a 15-ös kanyarban. Rossz szögben közelítettem meg a kombinációt, ami úgy hét-nyolc századomba került. Azt hittem, emiatt veszítünk majd egy-két pozíciót, annyira szoros a mezőny.”

„Végül a negyedik hely lett a miénk, ami nem rossz, hiszen a harmadik pozícióhoz ma nem voltunk elég gyorsak. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, de tovább kell nyomnunk” – folytatta Leclerc, aki annak ellenére szimpátiát érez Lando Norris felé, akit megfosztottak élete legjobb rajtpozíciójától.

„Az a kettő centiméter, amivel kiszélesítette a pályát, pont nem segített neki semmiben. Nagyszerű munkát végzett, a McLaren pedig nagyon megy, szóval izgalmas lesz egy egész éven át ellenük csatázni, azonban fel kell vennünk a kesztyűnket!”

Ha nem szeretnél lemaradni a legjobb F1-es hírekről, akkor csatlakozz a Formula Aréna Facebook-csoportunkhoz, ahol garantált a jó hangulat és megtalálsz minden fontos tudnivalót és érdekességet a versenyhétvégék alatt, de a holtidőben sem hagyunk benneteket unatkozni! Ide kattintva tudtok csatlakozni a Formula Arénához!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: