DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Töretlenül bíznak Vettelben az Aston Martinnál

Noha az évadnyitója katasztrofálisan sikerült, az Aston Martin részéről töretlen a bizalom Sebastian Vettel irányába - erősítette meg az Emilia-Romagna-i Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján a csapatfőnök, Otmar Szafnauer.

Egyelőre nem sokat segített Sebastian Vettelen a környezetváltozás: az utóbbi években a Ferrarinál saját korábbi önmagát nyomokban sem idéző négyszeres világbajnok hívei azt remélték a csapatváltástól, hogy az új környezet felrázhatja a pilótát, az első nekifutás, az évadnyitó Bahreini Nagydíj azonban nem jól sült el. A Racing Pointból lett Aston Martin kötelékében a német átlagos teljesítményt nyújtott, a futamon pedig ismét hibázott, ütközött Esteban Oconnal, aminek hatására felerősödtek azok a vélemények, amelyek szerint jobban tette volna, ha csapatváltás helyett visszavonul.

Maga az érintett a második, imolai forduló csütörtöki sajtónapján optimistán nyilatkozott, pénteken pedig a csapat vezetője, Otmar Szafnauer megerősítette: a bizalom továbbra is töretlen Vettel irányába.

„Nagyon jó azt hallani, hogy lelkes, lelkes a csapattal kapcsolatban – mondta Szafnauer az FIA pénteki, imolai sajtótájékoztatóján, amelyen jelen volt a Formula.hu is. – Egyre jobban megismer bennünket és napról napra egyre jobban érzi magát nálunk. Egy picit több időre van szüksége az autónkban, mert annyi sajnos nem jutott a télen, mint amennyiben reménykedtünk. Csupán három tesztnapunk volt, ráadásul abban a másfél napban, amit Sebnek szántunk, megbízhatósági gondjaink voltak. Minél többet vezet, annál jobban érzi magát és annál gyorsabb lesz.”



Noha Vettel és Szafnauer optimizmusában egyre kevesebb szakmabeli osztozik, nem lehet elvitatni, hogy a 33 éves német pilóta mindent megtesz a gyors integráció érdekében. Noha az érvényben lévő pandémiás korlátozások miatt a paddockba nem mehetnek újságírók, a sajtóterem teraszáról megfigyelhető ez-az, például abból, hogy mi zajlik a garázsok mögötti területen. A Formula.hu pénteken, a helyszín szemmel tartotta az Aston Martint, ahol azt láttuk, hogy Vettel jóval oldottabb hangulatban teszi a dolgát, mint az előző években a Ferrarinál. Míg a vörösöknél az autóból kipattanva letudta a mérnöki meetingeket és villámgyorsan elvonult, addig a zöldeknél a kötelező feladatok után elvegyült a mérnökök és a szerelők között, szemlátomást érdeklődést tanúsítva aziránt, hogy milyen feladatokon dolgozik.

Szafnauer szerint nincs olyan terület, amely különösebb problémát okozna a németnek: „Más hajtáslánchoz volt szokva, szóval talán a vezethetőség egy picit ilyen, de szerintem már túljutottunk ezen is. Rá kellett éreznie az autóra és a balanszra. Lance néhány éve már a mi autóinkat vezeti és pontosan tudja, hogy mire számíthat. Az autó viselkedése egészen más, mint amihez Seb hozzá volt szokva, de már túl van ezen” – fogalmazott a szakvezető, akinek kijelentése után nem sokkal Vettel csupán a 15. helyen fejezte be az Emilia-Romagna-i Nagydíj nyitónapját, míg csapattársa, Lance Stroll a 10. pozícióba iratkozott fel...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: