DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sainz saját magát lepte meg élete első versenyén a Ferrarival

Karrierje talán legérdekesebb állomását tölti Carlos Sainz, aki idén a Ferrari színeiben áll rajthoz az F1-ben. Élete első versenye a csapattal ígéretesen alakult, de tudja, hogy hosszú és rögös út vár rá a nagy sikerek előtt.

Idén mindössze három napja volt az F1-es csapatoknak a felkészülésre, mielőtt Bahreinben megkezdődött a 2021-es F1-es szezon. Ez az újoncok és a csapatot váltó pilóták vállaira extra terhet helyezett. A McLarentől Ferrarihoz átigazolt Carlos Sainz előtt ráadásul csapaton belül az a Charles Leclerc jelenti a mércét, aki tavaly is elképesztő formában teljesített a gyengén sikerült maranellói autóval. Bár a két pilóta első mérvadó összecsapásán, a Bahreini Nagydíj időmérő edzésén Sainz fél másodpercet kapott csapattársától, a Q1 és Q2 során olyan teljesítményt nyújtott, amire nem számított.

sainz-leclerc-20211



„El kell mondanom, hogy meglepett és elégedettséggel töltött el, hogy milyen gyors voltam a Q1-ben és a Q2-ben. Tisztában vagyok vele, hogy a Q3-ra is lehetett volna egy jó köröm, ha nem hibázok, és össze tudom azt fűzni. Sokat kell még tanulnom, sok verseny vár még rám. Sok hibát is el fogok követni. Szerintem a fejlődéshez hibákat kell elkövetnünk, amelyekből aztán tanulunk. Mindenesetre Bahreinre egy ígéretes kezdésként tekintek. Várom, hogy tovább javuljak, és attól az embertől tanulhassak, aki nagyszerű munkát végzett Bahreinben” – méltatta csapattársát az imolai hétvége csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyen a formula.hu is részt vett.

Az F1 sorozatban másodszor látogat el Imolába, aminek neve örökre összeforrt egy legendás pilóta, Aytron Senna halálával. Sainz elárulta, ez minden látogatást érzelmessé tesz egy F1-es pilóta számára. „Tudjuk, hogy a Formula-1 történetének egyik legkülönlegesebb tehetségét veszítettük itt el. Más szériákban, például a MotoGP-ben is úgy beszélnek Aytron Sennáról, mint aki nagyon különleges volt.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: