DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Ctrl + Alt + Del mentette meg Perez futamát

Ugyanaz a funkció oldotta meg a Red Bull szezonnyitó futamon látott műszaki problémáját, amivel mi a lefagyott számítógépünket kezeljük. Christian Horner csapatfőnök szerint a pilóta lélekjelenlétén múlt minden.

Zökkenőmentesnek nem volt nevezhető Sergio Perez első futama a Red Bull F1-es istállójánál, akit az idei szezonra annak reményében igazoltak le Alex Albon helyére, hogy nagyobb eséllyel száll majd szembe a címvédő Mercedesekkel. Erre Pereznek még a tizenegyedik rajthelyről is esélye lett volna, ám a szezonnyitó futam felvezető körén az új autója nemes egyszerűséggel leállt. A mexikói saját bevallása szerint kevés híján magára hagyta az autóját, ám előtte még megpróbálta újraindítani a technikát. Végül a bokszutcából rajtolt el, és nagyszerű vezetéssel az ötödik helyen ért célba. Christian Horner csapatfőnök a csapat beszélgetős műsorában tért ki a fennakadás részleteire. 

perez-2021-action1



„Elektromos probléma volt. Imolára megoldást kell találnunk rá. Frusztráló egy gonosz szellem, amivel eddig sosem találkoztunk, de nagyszerű lélekjelenlétről adott tanúbizonyságot, hogy [Perez] újraindította az autót. Control+Alt+Delete, és már mehetett is tovább. Az ezt követő felzárkózása fantasztikus volt: kiváló tempóval autózott, és megfontoltan előzött. A mezőny végéről az ötödik helyre felzárkózni nagyszerű teljesítmény” – idézte a PlanetF1 a Talking Bullban elhangzottakat.

Perez problémái már szombaton elkezdődtek, amikor az időmérő edzésen kiesett a Q2-ből, és csak a tizenegyedik rajthelyet szerezte meg. Ezt a csapat magára vállalta. „Nyilván a szombati nap nehéz volt számára. Kár, hogy nem jutott be a Q3-ba. Egy apróbb hiba történt a Q2-es második körében, amikor a rajthoz ideálisabb gumin akartuk őt tartani. Utólag elnézve talán konzervatívabban kellett volna gondolkodnunk, de ő úgy érezte, képes lesz a javulásra” – magyarázta a szombati történéseket Horner, mielőtt rákanyarodott a vasárnapra. „Aztán fenomenálisan tört át a mezőnyön, megérdemli a nap versenyzője díjat. Nagyszerű debütálás volt az utolsóról az ötödik helyen célba érnie” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: