DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Már nem tart Verstappen távozásától a Red Bull

Dr. Helmut Marko szerint a Red Bull legalább olyan jó, mint a Mercedes, Bahreinben gyorsabbak voltak a világbajnoknál, úgyhogy nincs Mercedes-fölény, így nincs miért aggódniuk.

Mióta meghosszabbította szerződését Max Verstappen, azóta jöttek és jönnek is a különböző fejtegetések arról, hogy vajon arra vár-e, hogy Lewis Hamilton visszavonuljon és hogy van-e a kontraktusában olyan kilépési záradák, hogy a Mercedeshez igazolhat. Valamilyen záradék biztosan van az eredményességet illetően, viszont úgy tűnik, hogy a Red Bullnál megnyugodhatnak, mert jelenleg nincs értelme eligazolnia a hollandnak.

00120002_537



"Bahreinben a gyorsabb autóval kaptunk ki, mert ha a Mercedest akarjuk megverni, akkor mindennek 100%-osan kell működnie. Ezzel együtt most azt feltételezhetjük, hogy Lewis Hamilton és Max Verstappen világbajnoki csatát fog vívni egymással. Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy már nincs Mercedes-fölény, pedig erre a hibrid erőforrások bevezetése óta még nem volt példa" - mondta dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a német RTL-nek.

Marko azt is hozzátette, hogy nagyon optimista 2022-t és az új szabályokat illetően is, úgyhogy szerinte már nem kell beszélni arról, hogy Verstappent elviszi-e a Mercedes, mert az ő autójuk legalább olyan jó már, mint a riválisé, úgyhogy ennek nem lenne értelme.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: