DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Leclerc legnagyobb ellenfele Sainz”

A monacói F1-es pilótának nem lesz könnyű dolga a spanyollal, aki hozzászokott már a gyors csapattársakhoz és több istállónál is komoly tapasztalatot gyűjtött - véli Jacques Villeneuve.

A Ferrari új pilótapárosáról kérdezte a Corriere della Sera nevű olasz lap Jacques Villeneuve-öt, 1997 Formula-1-es világbajnokát. A kanadai megmondóember természetesen most sem a sokaktól megszokott PR-mondatokat fogalmazta meg, amikor arról volt szó, hogy vajon mi, vagy ki jelenti a legnagyobb veszélyt Charles Leclerc számára...

00221003_025



"A legnagyobb veszély számára Carlos Sainz" - mondta Villeneuve. "Carlos sosem volt még ilyen fontos csapatban, ő mindig saját magát építette fel. Tud küzdeni, van tapasztalata és hozzászokott a gyors csapattársakhoz is. Hűvös, tanulékony, úgyhogy nagyon idegesítő lehet Charles számára" - tette hozzá az exvilágbajnok, aki szerint ne becsüljük alá Sainz korábbi csapatoknál szerzett tapasztalatát, mert ebben egyértelműen Leclerc előtt jár, fejben is erős és ahogy az első hétvégén is láttuk, már most sincs köztük nagy különbség.

Villeneuve még elejtett egy mondatot a Red Bull-lal kapcsolatban is, hiszen az energiaitalosok félig-meddig favoritnak tűnnek az idei világbajnoki címért zajló harcban: "A Red Bullnak nagyszerű autója van, de érdekes, hogy Bahreinben a zsebükben volt a győzelem és képesek voltak elveszíteni. A Mercedes meglepte őket, nem ehhez voltak szokva. Most Max Verstappennek is másfajta nyomást kell kezelnie, mert egyszerűen nem hibázhat."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: