DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Eredetileg csak a Red Bullról szólt volna a Drive to Survive

Az F1 kulisszatitkait bemutató Drive to Survive óriási népszerűségnek örvend. Immár harmadik éve dolgozza fel a mezőny történéseit, de a producer elképzelése eredetileg nem így nézett ki.

Néhány hete debütált a magyarul Hajsza a túlélésért című sorozat harmadik évada, amelynek célja a Formula-1 történéseinek új szemszögből való bemutatása. Ma már természetesnek vesszük, hogy a széria készítői igyekeznek minél több csapattal foglalkozni, ám ez nem mindig volt így. A producer, James Gay-Rees eredeti ötlete szerint kizárólag a Red Bull istállójával foglalkozott volna az általa elképzelt F1-es sorozat, de tudomására jutott, hogy a Netflix már dolgozik egy hasonló műsoron. Végül ennek lett a készítője.

 14802_drive-to-survive



„Egyszer egy üzleti összejövetelen belebotlottam a Red Bull néhány emberébe. Beszélgetni kezdtünk egy Red Bull-központú sorozatból, de azt mondták, hogy már tárgyalnak a Netflixszel egy szériáról, ami a Formula-1 világával foglalkozik. [Később] találkoztam néhány csapattal, és pár alkalommal Abu Dhabiba is elutaztam. Különösen a Red Bull-lal és a McLarennel töltöttem el sok időt. Többeket megismertem a ’Senna’ készítése során. Egy időre ennek a világnak a részese lehettem” – árulta el az In The Fast Lane podcastben.

A Drive to Survive harmadik évada a 2021-es szezon kezdete előtt röviddel jelent meg. Epizódjai foglalkoztak többek között Romain Grosjean balesetével, Sebastian Vettel távozásával a Ferraritól, valamint Pierre Gasly újjászületésével. Gay-Rees kifejtette, mi adja a széria varázsát.

„Színes társaság, a maguk módján mindannyian érdekesek. Normál esetben a bukósisakjukat sem veszik le, szóval az volt a dolgunk, hogy beférkőzzünk a sisakba, és kiderítsük, kik ők, és kik a csapatfőnökeik. Mindannyian dédelgetnek álmokat és reményeket, de rendelkeznek aggodalmakkal és félelmekkel is. Szóval, amikor történetet vázolunk fel aköré, hogy őrült pályákon versenyeznek kerekekkel rendelkező űrhajókon, akkor hirtelen ennek az egésznek több értelme lesz” – idézte őt a PlanetF1.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: