DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg: Egy négyszeres világbajnok nem hibázik ilyeneket

Erős versenyeket vár még idén Sebastian Vetteltől a német honfitárs, de ehhez ki kell kerülnie a negatív spirálból. Mick Schumachernek időt kell adni, de ígéretes jövő áll előtte – jósolta a 2016-os világbajnok.

Nico Rosberg karrierje csúcsán, a világbajnoki cím megnyerése után hagyta abba a versenyzést. Éles kontraszt ez honfitársához, a győzelmek és vb-címek számában jóval sikeresebb Sebastian Vettel pályaívéhez képest, akinek karrierje évről évre lefelé visz. A Ferrari elhagyása és az Aston Martinhoz csatlakozás új kezdetnek tűnt a négyszeres bajnok számára, helyette az első versenyen ott folytatta, ahol abbahagyta: Bahreinben Esteban Oconnal ütközött, megbüntették, így mindössze a 15. helyen ért célba.

„Őszintén azt kívánom Sebastiannak, hogy jöjjön ki ebből a gödörből, amelybe még a Ferrarival került, és az első versenyen is folytatódott. Engem meglepett az is, hogy arról beszélt, még mindig nem érzi magát komfortosan az autóban” – beszélt honfitársáról Rosberg, aki bízik Vettel képességeiben: „Jól van, új csapatról van szó, és kis időre van szüksége ehhez. De Sebastian tehetsége óriási, egy négyszeres világbajnokról beszélünk. Ennélfogva egyenesbe jön majd, és biztos vagyok benne, hogy remek versenyeket láthatunk tőle idén.”



Azt azért szóvá tette, a német olyan hibákat követ el, melyeket sokszoros világbajnokok nem szoktak: „Ki kell tudnia törni ebből a negatív spirálból, ez nagyon fontos. Újabb hibát láttunk legutóbb, olyat, amely nem jellemző egy négyszeres világbajnokra. Innen kell kiutat találnia, ez nagyon fontos.”

A mezőny másik németéről, Mick Schumacherről is véleményt alkotott. Az F2-es bajnoknak a sereghajtó Haas autójával nem igazán nyílt lehetősége tündökölni a bemutatkozó futamon, az utolsó, 16. helyen végzett, de Rosbergre kedvező benyomást tett.

„Mick maximálisan megérdemli, hogy a Formula-1-ben legyen, mivel minden alacsonyabb kategóriát dominált, beleértve a Formula-2-t is, ahol bajnok lett. Öröm nézni őt, és egészen jól szerepel. Fontos, hogy időt adjunk neki, mert a Formula-1 a csúcskategória, ide nem lehet megérkezni és rögtön dominálni. Időt kell neki adni, először meg kell tanulnia mindent: az autót, a mérnökökkel való munkát, a beállítást, az időmérős teljesítményt. Ez munka útján érhető el, de úgy gondolom, jó jövő áll előtte” – mondta az ifjú Schumacherről Rosberg, aki maga is egy világbajnok fiaként, a keményen dolgozó versenyző hírnevével jutott el a csúcsra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: