DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: Hamilton ellenfele nem a legjobb

Az ausztrál F1-es pilóta szerint Valtteri Bottas nem jelent túl nagy kihívást Lewis Hamilton számára, ezt George Russell tavalyi beugrása is bizonyította. Sokan tudnának nyerni azzal a Mercedesszel.

Daniel Ricciardót a Square Mile kérdezte Lewis Hamilton dominanciájáról és az ausztrál pilóta nem rejtette véka alá a véleményét: szerinte a hétszeres világbajnoknak túl könnyű dolga van Valtteri Bottasszal, aki nem jelent neki igazi kihívást és azzal a Mercedesszel ilyen feltételek mellett nem túl nehéz világbajnoki címeket nyerni.

ric



"Erre az a diplomatikus válasz, hogy szerintem nem Lewis az egyetlen, aki képes futamokat nyerni azzal az autóval" - mondta a McLaren ausztrál versenyzője. "Ez az én véleményem és szerinte George Russell bizonyította is, hogy ennek van alapja, mivel tulajdonképpen legyőzte Valtteri Bottast az első futamán (tavaly a Mercedesnél). Szóval felmerülhet, hogy Lewisnak talán nem a legerősebb az ellenfele."

Ricciardo ezzel együtt hozzátette, hogy Hamilton érdemeit ez jelentősen nem csökkenti. "Nem voltunk még ilyen bajnoki csatákban, nem kellett még ilyen nyomással megbirkóznunk és főleg egyikünk sem csinálta ezt ennyi éven keresztül. Igen, övé a legjobb autó, de az is az alap elvárás vele szemben, megnyerjen minden futamot és ha egyet nem nyer meg, akkor rögtön az a kérdés kering, hogy mi történt Lewisszal."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: