Steward
Vaszilykó Péter
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. április 22. csütörtök
F1

„Két-három futam, és a Mercedes felzárkózik”

Ennyi idő kell a címvédőnek az Alpine-főnök Marcin Budkowski szerint, hogy megoldja problémáit. Saját istállóját a hatcsapatos középmezőny közepére sorolja.

Négy tizedmásodperc volt kvalifikációs körülmények között a különbség egy körön a Red Bull és a Mercedes között a Bahreini Nagydíjon – a szezonnyitó leggyorsabb autója kétségkívül az RB16B volt, még ha a futamot a W12 nyerte is. A Mercedes részéről arról beszélnek, a szabályok adta kis mozgástér miatt nehéz lesz ledolgozni a különbséget, máshogy látja viszont egy rivális csapat szakembere, Marcin Budkowski.

„Az most egyértelmű, hogy a Red Bull áll az élen, a Mercedes pedig nincsen messze. Úgy vélem, jelenleg le vannak maradva, de kíváncsi leszek, hol állnak majd két-három verseny múlva. Ugyanis nagy, kiválóan strukturált és nagyon kompetens csapatnak tartom őket. Világos, hogy van néhány gondjuk, melyeket viszont meg fognak oldani” – idézi a RaceFans.net az Alpine ügyvezető igazgatóját. Ha rá támaszkodunk, Portugáliában vagy Spanyolországban számíthatunk arra, hogy billennek az erőviszonyok az élmezőnyben.A középmezőnyben, ahol az Alpine is helyet foglal, sokkal nehezebb hasonló változásokat megjósolni, hiszen hat különböző csapat alkotja a derékhadat, akik között apró különbségek is számos helyezést érhetnek.

„Erős a McLaren, erős volt az AlphaTauri, erős volt a Ferrari, egy kicsit még erősebb is, mint vártuk. Azután ott vagyunk mi és az Aston Martin. Úgy látom, a McLarennel, a Ferrarival, az AlphaTaurival, velünk és az Aston Martinnal egy nagyon szoros csoport áll össze, amelytől az Alfa Romeo sem nagyon volt lemaradva. Szinte az ötödik-hatodik helytől a 16.-ig nagyon szoros lesz a verseny. Pályáról pályára, körülményektől függően változni fog.”

„A mi célunk az, hogy ennek a csoportnak az elején legyünk, ne a végén. Jelen pillanatban valahol középen vagyunk, néhány tized hiányzik, hogy az elejére kerüljünk” – sorolta be az Alpine-t Budkowski. „Más lehet a helyzet már a következő versenyen. Várható egy kis fejlesztés, de idén nem túl sok a 22-es szabályok miatt. Érdekes lesz, a középmezőny nagyon szorosnak ígérkezik az egész szezonban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?