DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Két-három futam, és a Mercedes felzárkózik”

Ennyi idő kell a címvédőnek az Alpine-főnök Marcin Budkowski szerint, hogy megoldja problémáit. Saját istállóját a hatcsapatos középmezőny közepére sorolja.

Négy tizedmásodperc volt kvalifikációs körülmények között a különbség egy körön a Red Bull és a Mercedes között a Bahreini Nagydíjon – a szezonnyitó leggyorsabb autója kétségkívül az RB16B volt, még ha a futamot a W12 nyerte is. A Mercedes részéről arról beszélnek, a szabályok adta kis mozgástér miatt nehéz lesz ledolgozni a különbséget, máshogy látja viszont egy rivális csapat szakembere, Marcin Budkowski.

„Az most egyértelmű, hogy a Red Bull áll az élen, a Mercedes pedig nincsen messze. Úgy vélem, jelenleg le vannak maradva, de kíváncsi leszek, hol állnak majd két-három verseny múlva. Ugyanis nagy, kiválóan strukturált és nagyon kompetens csapatnak tartom őket. Világos, hogy van néhány gondjuk, melyeket viszont meg fognak oldani” – idézi a RaceFans.net az Alpine ügyvezető igazgatóját. Ha rá támaszkodunk, Portugáliában vagy Spanyolországban számíthatunk arra, hogy billennek az erőviszonyok az élmezőnyben.



A középmezőnyben, ahol az Alpine is helyet foglal, sokkal nehezebb hasonló változásokat megjósolni, hiszen hat különböző csapat alkotja a derékhadat, akik között apró különbségek is számos helyezést érhetnek.

„Erős a McLaren, erős volt az AlphaTauri, erős volt a Ferrari, egy kicsit még erősebb is, mint vártuk. Azután ott vagyunk mi és az Aston Martin. Úgy látom, a McLarennel, a Ferrarival, az AlphaTaurival, velünk és az Aston Martinnal egy nagyon szoros csoport áll össze, amelytől az Alfa Romeo sem nagyon volt lemaradva. Szinte az ötödik-hatodik helytől a 16.-ig nagyon szoros lesz a verseny. Pályáról pályára, körülményektől függően változni fog.”

„A mi célunk az, hogy ennek a csoportnak az elején legyünk, ne a végén. Jelen pillanatban valahol középen vagyunk, néhány tized hiányzik, hogy az elejére kerüljünk” – sorolta be az Alpine-t Budkowski. „Más lehet a helyzet már a következő versenyen. Várható egy kis fejlesztés, de idén nem túl sok a 22-es szabályok miatt. Érdekes lesz, a középmezőny nagyon szorosnak ígérkezik az egész szezonban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: