DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sajtó: Zöld utat kaptak a sprintversenyek

Sajtóértesülések szerint az F1 tíz csapata rábólintott a kísérleti jelleggel betervezett sprintfutamok költségvetésére, így hamarosan jöhet az első megbolondított versenyhétvége.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Formula-1 vezetősége idén három helyszínen szeretné kipróbálni a szóban forgó formátumot annak érdekében, hogy izgalmasabbá tegye a nagydíjhétvégéket. A kísérletezésre a mezőny tagjai nyitottak voltak, azonban felmerültek olyan aggályok, hogy a megnövekedett éves versenytáv miatt az istállók pénzügyileg veszítenének az új formátumon. Több hétnyi tárgyalást követően a megbízható hírforrásként számon tartott Motorsport ma arról számolt be, hogy a Liberty Media egy olyan ajánlatot tett le az asztalra, amivel minden fél elégedett. 

ferrari-mclaren-bahr1-2021



Ennek részleteire egyelőre nem derült fény, ám az biztosnak tűnik, hogy az istállók 500 000 dollár pluszt kapnak a három extra versenyért, és ezzel az összeggel emelkedik a költségvetési plafon is. Emellett egy esetleges baleset esetén további juttatást kaphatnak az érintettek, így a széria biztosította a résztvevőket, hogy anyagilag semmiképp ne járjanak rosszul. Most már csak néhány apróbb részlet kidolgozására van szükség a sprintversenyek hivatalos jóváhagyása előtt.

Idén Silverstone-ban, Monzában és Interlagosban rendezik meg ezeket a furcsa szombati futamokat, amelyek versenytávja 100 kilométer lesz, végeredményük pedig a vasárnapi nagydíj rajtsorrendjét adják. Az izgalmak érdekében pontokat is kapnak a legeredményesebb versenyzők.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: