DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Július 17-én lesz először F1-es sprintverseny

A Formula-1 első embere, Stefano Domenicali elmondta, hogy a jövő hétvégi imolai futamig tisztázni fogják a sprintversenyeket, azt pedig megerősítette, hogy a Brit Nagydíjon fogják először kipróbálni.

Stefano Domenicali, a Formmula-1 vezérigazgatója, aki idén vette át Chase Carey helyét, megerősítette, hogy a száguldó cirkusz sprintversenyekkel próbálja majd meg feldobni a hétvégék hangulatát.

Jövő hétvégén rendezik az Emilia-Romagna-i Nagydíjat, addigra pedig már minden részletet tudni fogunk az új formátumról. A rajongókat világszerte megosztotta az ötlet, az viszont most már egyértelmű, hogy az elsőt ezek közül Silverstone-ban tartják majd.



„Az utolsó részleteket illetően zajlanak még az egyeztetések, a célunk, hogy Imoláig készen legyen a terv” – mondta Domenicali a Rai Radio 1-nak. „Azt szeretnénk, ha intenzívebbek lennének a versenyhétvégék.”

„Lesz egy egyórás gyakorlás, majd az időmérő edzés pénteken, ami arról lenne hivatott dönteni, miképp állnak fel a rajtrácsra a szombati sprintversenyen, amin aztán eldől, milyen sorrendben indulhatnak el a vasárnapi versenyen. Ez több figyelmet generálna, ez pedig pontosan az, amit a szervezők és a televíziós társaságok kértek tőlünk.”

„Azt megerősíthetem, hogy első alkalommal Silverstone-ban fogjuk kipróbálni ezt az új formátumot” – mondta Domenicali. Ennek megfelelően július 17-én láthatjuk majd először élesben a sprintversennyel felturbózott hétvégét, a Brit Nagydíjon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: