DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Russell: A Mercedes és a Williams egy hajóban evez

Akár főbenjáró bűnnek is nevezhetnénk, ha valaki manapság egy lapon említi a Mercedest és a Williamst, azonban George Russellnek mindkét autóról van tapasztalata. Szerinte hasonló gondokkal küzdenek.

A Mercedes nyers tempó tekintetében egyértelműen visszaesett a Red Bull mögé 2021-ben, ezt pedig a legtöbb szakértő a padlólemezt érintő változásokkal magyarázza. Azzal, hogy szűkebbre kellett venni a hátsó tengely előtti részt, kisebb hátsó tapadással rendelkeznek az idei autók, ez pedig az Ezüst Nyilakat érinthette legérzékenyebben.

George Russell tavaly a Szahíri Nagydíjon belekóstolhatott abba, milyen a világbajnok istállónál versenyezni, még akkor is, ha csak egyetlen futam erejéig, ráadásul az is úgy sikerült, ahogy… A Williamshez visszatérő 23 éves pilóta szerint jelenlegi csapata és a vb-címvédő hasonló problémákkal küzd.



„A Mercedes és a Williams egy hajóban eveznek, legalábbis ha az autó szélérzékenységét vesszük alapul. Ez egy olyan mélyreható probléma, amit csak az autó teljes újratervezésével lehetne orvosolni, ami számunkra nem opció. Úgy látom, a Mercedesnél ugyanaz okozza az alapvető gondokat, mint nálunk” – mondta Russell a Speedweeknek.

Eközben már arról szólnak a hírek, hogy Lewis Hamilton akár év végén búcsút inthet mercedeses ülésének, hiszen George Russell már harmadik szezonját tölti a sereghajtó istállónál, és könnyen új csapat után nézhet, amennyiben a Mercedes tovább várakoztatja az ifjú tehetséget.

Alexander Albon már szívesen látná régi barátját a címvédőnél: „Csak Hamilton tudhatja, ez lesz-e az utolsó szezonja az F1-ben. Úgy gondolom, ha jövőre beültetik George-ot Lewis mellé, kihívás elé állíthatja őt” – mondta a brit-thai pilóta, aki idén a Red Bull tartalékversenyzője.

George Russell ugyanakkor semmit sem szeretne elkapkodni és egyelőre türelmesnek tűnik: „Nem szeretném elvinni magam” – mondta. „Majd átkelek a hídon, hogyha már odaértem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: