DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Leclerc boldogan lenne örökre Ferrari-pilóta

Már most meghosszabbítaná a 2024 végéig szóló szerződését a maranellóiakkal a fiatal monacói pilóta, aki küldetésének érzi, hogy visszasegítse az F1 csúcsára a Scuderiát.

Charles Leclerc már a második Formula-1-es idényében átkerült a Ferrarihoz, az első közös szezonjuk után pedig példátlanul hosszú, 2024 végéig szóló szerződést írtak alá a felek. A Scuderia azóta visszasüllyedt a középmezőnybe – igaz, az évadnyitón látottak alapján jobb évük lehet, mint volt 2020-ban –, így joggal merülhet fel, hogy a monacói versenyző a legjobb éveit „pazarolja el” a vörösöknél. Leclerc azonban nem tart ettől, sőt:

leclerc-ferrari-2021-1



„2024-ig szóló szerződésem van, de már most meghosszabbítanám. Még tovább szeretnék itt maradni. Hiszek a Ferrariban és az itt dolgozó emberekben” – nyilatkozta a La Repubblica olasz lapnak, a Motorsport olasz kiadásában pedig még további részleteket is elárult ezzel kapcsolatban:

„Tény, hogy a pályán kívül meghozott döntések nagyban befolyásolják a karrierünket, de ami engem illet, nagyon boldogan lennék örökre Ferrari-pilóta, mindig is ez volt az álmom. Az a kihívás vár rám, hogy hozzájáruljak ahhoz, hogy visszavezessük ezt a csapatot a győztes útra. Tisztában vagyok a döntések fontosságával, de ma egyetlen célom van: visszatérni a csúcsra a Ferrarival, és szerintem megvan ahhoz a potenciálunk, hogy eljussunk oda, ahova szeretnénk.”

Leclerc az idei kilátásokról is beszélt, valamint arról, hogy mostanra sokkal türelmesebb emberré vált: „Úgy gondolom, nagyon jó munkát végeztünk idén, de továbbra is két lábbal a földön kell állnunk. Meggyőződésünk, hogy nem kíméltük magunkat, de a Formula-1-ben óvatosnak kell lenni, hiszen minden relatív. A munkánk gyümölcse beérni látszik azzal, ahogy az ellenfeleinkkel harcolhatunk, szóval nem is akarok túl óvatosan fogalmazni. De türelmesnek kell lennünk: ajándék ez, hogy ilyen irányba fejlődtem, néhány éve nem igazán voltam még türelmes. Idegeskedni és türelmetlennek lenni nem túl célravezető. Szerintem fejlődtem ilyen téren, de persze szeretnék újra győzni, minden pilótának ez a célja” – fogalmazott a kétszeres futamgyőztes, aki új csapattársáról, Carlos Sainzról is beszélt az idézett interjúban.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: