DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Ricciardo elmondta, miért igazolt a McLarenhez

Az ausztrál mindössze egyetlen teljesített szezon után döntött úgy, hogy otthagyja a Renault-t a wokingiak kedvéért: a többszörös nagydíjgyőztes pilóta náluk látta a legígéretesebb fejlődést.

Daniel Ricciardo 2019-ben érkezett meg a Red Bulltól a Renault-hoz, az első közös idényük azonban dobogós helyezés nélkül zárult. 2020-ban aztán még a koronavírus-járvány miatt eltolódott évadkezdet előtt kiderült, hogy az ausztrál 2021-re átigazol a McLarenhez, amit a jelek szerint annak ellenére sem bánt meg, hogy tavaly kétszer már felállhatott a pódiumra.

ricciardo-mclaren-bahrein-2



Ricciardo most az F1 hivatalos YouTube-csatornájának videójában beszélt arról, mi is motiválta akkor, amikor úgy határozott, hogy a wokingiaknál folytatja:

„Amikor aláírtam a szerződést, igazából az döntött, amilyen előrelépést a McLaren tett 2019-ben. Szerintem az egész paddockban felfigyeltek rájuk, és úgy tűnt, túljutottak a sötét éveken, amikor megpróbálták újra felépíteni a csapatot. Úgy érződött, 2019-ben tényleg mindent összeraktak, és megkezdték az építkezést a következő néhány évre.”

„Nyilván 2020 elején írtam alá, de tavaly újabb előrelépést mutattak. Egyszerűen úgy gondoltam, mind közül ők a legígéretesebbek. Tetszett, amit láttam, és igen, minden kényelmesnek tűnik a McLarennél. Amikor kényelmest mondok, az nem összekeverendő azzal, hogy önelégült is vagyok. Készen állunk, hogy folytassuk” – fogalmazott a többszörös futamgyőztes, aki arról is beszélt, hogy most már szeretne megállapodni ennél a csapatnál, miután az elmúlt évtizedben összesen négy különböző istállónál fordult meg (a McLaren az ötödik F1-es alakulata).

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: