DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso: Nehéz lesz újabb vb-címet nyerni

Az F1-be visszatért spanyol pilóta pontosan tudja, matematikailag mennyire kevés esélye van újabb világbajnoki címet elérnie, ezért elsősorban arra törekszik, hogy az útja minél élvezetesebb legyen.

A Formula-1-be két év kihagyás után idén visszatért Fernando Alonso egyértelmű célokat fogalmazott meg saját maga és a csapata számára: ahogy a korábbi F1-es évei során számtalanszor, úgy most is futamgyőzelmekért akar harcolni. Erre az idei Alpine-nal kevés esélye mutatkozik, hiszen a francia istálló egyelőre maximum középmezőnybeli tempóra képes, Alonso mindenesetre erősebb versenyekre számít a közeljövőben.

alonso



„Mindannyian nyerni akarunk, de erre csak egy valaki képes, és az év végén is csak egy valakiből lehet világbajnok. Nehéz egy ilyen célt elérni. A Formula-1 és a sport általánosságban nem egy egzakt tudomány, mert nem lehet eltervezni, mi fog történni. Csak arra törekedhetünk, hogy minél szórakoztatóbb legyen az utazás. Eközben keményen dolgozunk annak érdekében, hogy megvalósítsunk a fejünkben megszületett álmokat. A visszatérésemmel szeretnék futamokat nyerni, és amennyire lehet, versenyképessé válni. Konkrét időhatárt nem szabtam ezek megvalósulása elé” – nyilatkozta a Sky Sportsnak.

A 2005-ös és 2006-os idény világbajnoki címeivel a zsebében Alonso legnagyobb célja nem titkoltan az, hogy egy újabb diadallal gyarapítsa gyűjteményét. Erre leghamarabb a 2022-es szabályváltozások teremthetik meg számára az esélyt. Hogy meddig szeretne maradni az F1-ben, és saját meglátásai szerint melyik volt az eddigi legjobb szezonja, arról itt írtunk.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: