Steward
Vaszilykó Péter
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. április 22. csütörtök
F1

F1: Lesz verseny Kanadában és Brazíliában is

Az elmúlt héten felvetődött a hír, miszerint több tengerentúli futam megrendezése is veszélybe került a Covid-19 pandémia miatt. Az F1 egyik sajtósa egyértelműen tagadta ezeket a feltételezéseket.

Korábban a Motorsport.com spanyol kiadása az első között hozta le a cikket, miszerint a Formula-1 idén visszatérhet Isztambulba, illetve akár egy második versenyt is tarthat Bahreinben, miután kérdőjelessé vált a kanadai és a brazil futamok megrendezése.

Az intézkedésekre azért lett volna szükség, mert a kanadai szabályok szerint mindenkinek két hétre karanténba kell vonulnia, aki belép az észak-amerikai országba, míg jelenleg világszerte Brazíliában a legnagyobb a halálozási arány a Covid-19 miatt.Arra is kitértek, hogy amennyiben valóban vissza kellene térnie Bahreinbe az F1-nek idén már második alkalommal, akkor a tavaly látott külső vonalvezetést használnák, melyen Sergio Perez élete első sikerét aratta.

Azonban a Formula1news.co.uk maga járt utána az igazságnak és felkereste a Formula-1 illetékeseit, akik azt a választ adták a brit szakoldalnak, hogy ezek a feltételezések egytől egyig tévesek. A 2021-es szezon így a második nekifutásra összeállított versenynaptár szerint halad tovább – egyelőre…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?