DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Marko: Vettelnek hallgatnia kellett volna rám

Dr. Helmut Marko, a Red Bull főtanácsadója arról beszélt, sajnálja, hogy Vettel nem hallgatott rá. Azt javasolta a németnek, hagyjon ki egy évet, azonban ő inkább egy szenvedő csapathoz igazolt.

A német Formel1.de sakoldal a YouTube-ra töltött fel egy interjút, melyben Dr. Helmut Marko beszél arról, mennyivel jobb kilátásai lettek volna idén év végén Sebastian Vettelnek, amennyiben ráhallgat, és kiül egy évre a száguldó cirkuszból.

A Red Bull főtanácsadója ekképp beszélt a történtekről: „Én azon a véleményen voltam, hogy ki kellene hagynia egy szezont” – kezdte Marko. „Ezáltal tisztábban láthatott volna maga körül és jobban átgondolhatta volna, hogy mit is szeretne igazából.”



„Jövőre sokkal hízelgőbb ajánlatai lettek volna a pilótapiacon, már ha hallgatott volna rám…” – panaszkodott a Red Bull főtanácsadója. „Most viszont az Aston Martinban ül, amely csakúgy, mint a Mercedes, szenved.”

„A két autó hasonló felépítésű és a bahreini verseny egyikük számára sem úgy alakult, ahogyan azt szerették volna. Egy szünet jó hatással lett volna Vettelre, ami talán be is indított volna benne valamit és szebb jövő várt volna rá” - mutatott rá Marko, aki nem megy a szomszédba néhány harsány véleményért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: