DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso tudja, hol kell fejlődnie

Pozitívan értékelte bahreini visszatérését a kétszeres F1-es világbajnok, de tisztában van vele, hogy sok területen javulnia kell még. Azt nem tudta megmondani, hol áll az Alpine az erősorrendben.

Nem sikerült rosszul Fernando Alonso két esztendő utáni visszatérése a Formula-1-be: a Bahreini Nagydíj időmérőn befért a Q3-ba, a futamon pedig a pontszerző helyekért harcolt, amikor egy szendvicszacskó miatt kénytelen volt feladni a küzdelmet. A biztató kezdés ellenére a spanyol úgy érzi, bőven van még benne fejlődési potenciál – a Motorsport.com szaklapnak nyilatkozva arról is beszélt, hogy hol:

alonso-alpine-bahrein-1



„Jó volt. Akadt néhány jó csatám, némelyike szépen is végződött, mások kevésbé amiatt, mert megelőztek” – értékelte a szezonnyitót. „De több tempót és önbizalmat kell találnom, többet kell kihoznom az autóból, a fékekből, és jobban kell végrehajtanom a rajtot. Nem volt annyira rossz, de rengeteget fejlődhetek még. A bokszkiállásoknál a srácok nagyszerű munkát végeztek, de a második kerékcserénél nem volt tökéletes a pozícióm. Ezeket az apró hibákat követtem el a teszten és az első versenyen is, de remélhetőleg a második-harmadik futamtól már jobban tudok teljesíteni.”

Bár a legjobb helyezésektől messze volt, Alonso hisz benne, hogy számára és a rajongók számára is élvezetes lesz az F1-be való visszatérése, ugyanis továbbra is nagy reményeket fűz a 2022-es új szabályokhoz. De vajon most hol áll az Alpine az erősorrendben?

„Nehéz megmondani. Szerintem vegyes eredményeket és érzéseket láthattunk mindenkitől, beleértve magunkat is. Néha jobbnak látszunk, néha kevésbé. Szükségünk van még néhány futamra, hogy jobban megalapozott sorrendünk legyen. A mi feladatunk, hogy keményebben dolgozzunk, azonosítsuk a gyengeségeinket, ha vannak és azokon dolgozzunk, miközben megtartjuk az erősségeinket. Érdekes szezon lesz ez mindenkinek.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: