DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Webber: Perez egy mágus, jobb lesz, mint az előző kettő

Bízik a gumikkal mesterien bánó Sergio Perez képességeiben a Red Bull egykori pilótája: a mexikóit második számúnak hozták, ezért a csapat már boldog lesz, ha 5-10 másodperccel végez Verstappen mögött.

Ötödik helyezéssel kezdődött Sergio Perez Red Bull-os pályafutása, amely önmagában hasonló eredmény, mint ami Pierre Gaslytől és Alex Albontól volt jellemző a csapatnál – ám megsüvegelendő eredmény figyelembe véve, hogy a mexikói RB16B-je a felvezető körön megállt, így a pilóta a bokszutcából rajtolt el. A korábbi F1-es, Mark Webber szebb jövőt jósol az új igazolásnak a Red Bullnál, mint hamar lapátra tett elődjeinek.



„Úgy vélem, jól fog teljesíteni, hogy őszinte legyek, olyan helyzetben van, amelyben csak nyerni lehet. Egyértelműen azért van ott, hogy a lehető legjobb támogató szerepet nyújtsa Max számára, szerintem pedig jobb lesz, mint az előző két srác. Mágus, ha gumikról van szó, amikor pedig tűzbe jön, nagyon ügyes kezű. Ha az autó is tüzes lesz… Azt hiszem, nagy esélye lesz rá, hogy erős szezonja legyen” – jósolta az On The Marbles podcastben a Red Bull-lal kilenc futamot nyerő ausztrál.

„Ott kell lennie, hogy nyomást helyezzen a Mercedesre, például a bokszkiállásoknál. Ha csak egy kutya harcol, akkor nehezebb a Red Bull dolga a stratégiával, nem tudja úgy megizzasztani a Mercedest, ahogyan szeretné. Ezért kell Perez. Izgatottan várom, hogyan fog menni” – beszélt a mexikói feladatáról.

„Én sok konstruktőri győzelemből kivettem a részem, és a lényeg, hogy ha a pilóta öt-tíz másodperccel a győztes csapattársa mögött végez, az már óriási eredmény a csapat számára. Ez kell Perez részéről is. Nehéz lesz neki, hogy megüsse a Verstappenhez viszonyított mércét, de őszintén hiszem, hogy nagy dologra lehet képes idén” – jósolta Webber.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: