DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Leclerc: Régebben az érzelmeim irányítottak

A Ferrari monacói tehetsége úgy érzi, sokat fejlődött az F1-ben eddig eltöltött három éve alatt, azonban annak ellenére, hogy már nem az érzelmei dominálják, sosem lesz kiszámítható pilóta.

Amikor Charles Leclerc a falban állt meg a 2019-es Azerbajdzsáni Nagydíj időmérő edzésén – holott reális esélye mutatkozott a pole-pozíció megszerzésére -, a rádióban hülyézte le magát nyilvánosan, ami nem feltétlenül egy olyan reakció, amit már nem igazán várna az ember egy 21 éves versenyzőtől.

Azonban a monacói saját elmondása szerint mindig is ilyen volt és inkább az érzelmeire hagyatkozott, mintsem a józan eszére: „Amikor kisebb voltam, eléggé őrült gyerek voltam. Egy fiatal srác voltam, akit 95%-ban az érzelmei és csak 5%-ban a racionális gondolkodása irányított” – mondta Leclerc a La Repubblicának.



„Szenvedéllyel és odaadással űzöm ezt a sportot, így sosem leszek egy hűvös, kiszámítható, kimért versenyző, de már látom, hogy vannak olyan helyzetek a pályán, mikor bölcsebb előbb mérlegelni a szituációt.”

„Így most már inkább 55%-ban racionális vagyok és 45%-ban irányítanak az érzelmeim. Emlékszem, mennyire jó érzés volt gyerekként látni a kedvenceimet a pódium tetején, amint sikereket érnek el, ma pedig már én is tudom, mennyire oda kell tennem magam.”

„A debütálásom óta eltelt három esztendőben sokkal érettebbé váltam, de azt sohasem sejtettem, hogy az F1 egy ennyire zárt környezet, kívülről senki sem tudja megérteni, mekkora nyomás nehezedik ránk, pilótákra.”

Leclerc a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon a hatodik helyen ért célba a Ferrarival, csapattársa pedig nyolcadikként ért célba, így az olaszok a konstruktőri pontverseny negyedik pozíciójából várják a két hét múlva esedékes Emilia-Romagna-i Nagydíjat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: