DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Haas: Nem a német szponzor miatt választottuk Micket

A csapat új támogatója és a fiatal Schumacher érkezése között nem volt közvetlen összefüggés. A Ferrari döntése volt pártfogoltját a Haashoz irányítani, emelte ki Günther Steiner.

Nem hemzsegnek a szponzorok a Haas 2021-es autóján, csupán két támogatót lehet találni az autón: az új névadó partnert, az Uralkalit, amely egyértelműen Nyikita Mazepin hozadéka, valamint egy német internetszolgáltató, az 1&1 logóit.

Utóbbi cég csatlakozásával még a Drive To Survive sorozat harmadik évada is foglalkozott, azt sugallva, hogy a partner egy német versenyző mellé akart társulni – azaz ahogy Mazepin leigazolása az Uralkalihoz kapcsolható, úgy Mick Schumacher szerződtetését az 1&1 szponzorpénze indokolja. Günther Steiner csapatfőnök cáfolta ezt az összefüggést.



„Az 1&1 a Haas csapatszintű szponzora, nem Mick szponzora, ezt szeretném tisztázni. Nincs közvetlen kapcsolat az 1&1 és Mick között. Nyilvánvaló, hogy összefonódnak Mick Haasnál való szereplésével, de ezek párhuzamos fejlemények voltak, nem kombinált fejlemények” – mondta a csapatfőnök még a Bahreini Nagydíjon tartott sajtótájékoztatóján, melyen online formulában a Formula.hu is részt vett.

Sokkal többet nyomott a latban Schumacher F2-es bajnoki címe és ferraris kapcsolata: „Persze segített a tárgyalásokban, és az 1&1 nagyon boldog, hogy Mick a Haasnál van. De a döntés sokkal inkább a Ferraritól származott, hova küldje a saját versenyzőjét. Mi megkérdeztük tőlük, jöhetne-e hozzánk, mivel megnyerte a Formula-2-t. De a cég és Mick között nem volt közvetlen egyezkedés” – magyarázta Steiner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: