DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Inkább a jövő Alonsóját kellene keresni”

Sokan örülnek Fernando Alonso idei visszatérésének, ám Mark Webbernek vegyes érzései vannak ezzel kapcsolatban. Szerinte az F1-nek inkább a jövő nagy pilótáit kellene felkutatnia.

Fernando Alonso személyében idén az utóbbi évtizedek egyik legjobb pilótája tért vissza a Formula-1-be. A spanyol pilóta két világbajnoki címmel a zsebében két évre írt alá az Alpine alakulatával, ahol leginkább az lelkesíti őt, hogy a 2022-es szabályváltozásokkal talán esélye nyílhat ismét futamgyőzelmekért harcolni. Miközben sokan örülnek ennek, Mark Webbert vegyes érzések fogták el a hír hallatán.

alo-2021-portre1



„Ezzel kapcsolatban vegyes érzéseim vannak. Minden tiszteletem Fernandóé, ő a valaha volt egyik legjobb versenyző. Amit Michael [Schumacher] és Lewis [Hamilton] ellen tett… elképesztő dolgokat művelt, vasárnaponként nem volt nála jobb. Ám van egy pont, ahol… Én imádom, hogy jönnek a fiatalok. Imádom feltenni a kérdést: hol van a következő Max Verstappen? Hol van a következő Charles Leclerc? Ők nagyszerű hatással vannak a sportra. Fernando egy nagy név, Spanyolországban óriási, de szerintem ennek a sportnak a jövőt figyelembe véve kellene keresnie, és azt az Alonsót megtalálnia, akit 20 éve felfedeztek” – fejtette ki véleményét a visszavonult ausztrál pilóta.

Ráadásul Webber szerint Alonso nem fogja jól tűrni, ha az Alpine gyengén teljesít, esetleg csapattársa, Esteban Ocon több pontot szerez nála. „Minden jó, amíg folyik némi pezsgő, Fernando rendszeresen legyőzi a csapattársát, jól teljesít és hozzátesz a csapathoz. Ez nagyszerű. Másrészről súrlódást okozhat, hogy Alonso nem fogja elfogadni, ha Ocon jobb teljesítményt nyújt nála. Kihívás lesz, ha ez történik” – idézte őt a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: