DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hill szerint Hamilton különleges formában van

Damon Hill úgy látja, hogy Lewis Hamilton az egyik legnagyobb futamát produkálta vasárnap és megetette Max Verstappent - sokat fogunk még erről a versenyről beszélni.

Damon Hill, 1996 Formula-1-es világbajnoka is beszélt a hétvégi Hamilton-Verstappen csatáról és annak kimeneteléről. A korábbi klasszis úgy látja, hogy a címvédőtől ez volt az egyik legnagyobb teljesítménye az utóbbi időben, mert a kevésbé esélyes autóval tudott nyerni úgy, hogy visszaverte a biztos győztesnek kikiáltott Max Verstappen támadásait.

"Szerintem a valaha volt egyik legjobb futamát láthattuk Lewis Hamiltontól" - mondta Hill az F1 Nation Podcastben. "Sosem tűnt esélyesnek a hétvége folyamán, sőt, már az autó bemutatójakor sem tűnt annak. Talán nem volt a legjobb a helyzet a Mercedes berkein belül, aztán amint megérkeztek a pályára, jöttek a gondok a teszteken. Minden afelé haladt, hogy átadták a gyeplőt másnak és nem ők az esélyesek" - folytatta.

00121002_233



"Biztos vagyok benne, hogy sokan tették a pénzüket Max Verstappenre, de Lewis megállította mindezt, kivételes teljesítményt nyújtott nyomás alatt és bár levadászták, de megőrizte a hidegvérét. Aztán amikor Max lecsapott, Lewisnak még mindig volt a tarsolyában egy-két trükk. Nagyon élveztem a kettejük csatáját, különöesen a teljesítmény színvonalát. Ez egy olyan futam volt, amiről még évekig fognak beszélni, olyan, mint amikor Michael Schumacher megérkezett. A fiatal kihívó a bizonyított hétszeres világbajnok ellen, aki különleges formát mutatott."

Hill azt is hozzátette, hogy szerinte Hamilton egyszerűen megetette Verstappent, átverte annál az előzési próbálkozásnál, a holland pedig bekapta a csalit - mint mondta, Verstappen úgy mehetett haza, hogy ezt és azt hogyan lehetett volna másképp csinálni, míg Hamilton úgy, hogy ezt is megcsinálta és a hollandnak van még mit tanulni...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: