DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Futamgyőzelemben bízik a Ferrari alelnöke

Piero Ferrari elrugaszkodottnak tartja a világbajnoki címet, de úgy véli, ambiciózusnak kell lenni, ezért legalább egy győzelmet vár a csapattól, 70 évvel az első nagydíjsiker után. Tudja, hogy ez terhet jelent, de a nyomás hozzátartozik a Ferrarihoz.

A Scuderia Charles Leclerc révén negyedik rajtkockával és hatodik helyezéssel (negyedik legjobb csapatként) kezdte a 2021-es szezont. A cél a tavalyi pocsék konstruktőri eredmény, a hatodik helyezés megjavítása és a középmezőny elsőségét jelentő bronzéremért való harc, de a cég alelnöke, Piero Ferrari ennél is többen bízik: reméli, hogy egy futamgyőzelmet sikerül szerezni a szezon folyamán, így megünnepelve egy kerek évfordulót.

„2021 a 70. évfordulója annak, hogy megszereztük első Formula-1-es győzelmünket az 1951-es Brit Nagydíjon, Silverstone-ban, Froilan Gonzalez diadalával” – mondta Leo Turrini blogjának Enzo Ferrari fia. „Most abban bízok, hogy legalább egy nagydíjat megnyerünk ebben a szezonban. Természetesen az ilyen elvárással nyomás is jár, de a nyomás kezelése része a Ferrarinál való létnek.”



„Nem szabad félnünk a realitástól. El kell fogadni, ha pedig nem tetszik nekünk, dolgoznunk kell, hogy változtassunk rajta. A Ferrarinál mindenkit, mindig árgus szemek figyelnek, ez is része a DNS-ünknek” – fogalmazott Ferrari, aki bár nagyra vágyik, elrugaszkodott célokat nem fogalmaz meg, ezért nem beszél világbajnoki címről.

„Maranellóban mindannyian tudatában vagyunk annak, hogy nem törhetünk a világbajnokságra. De bizonyítékot akarok arra, hogy a 23 verseny során megértjük, mit rontottunk el, és rájövünk, mit kell tennünk, hogy visszatérjünk a csúcsra. Az út természetesen hosszú lesz és komplikált, de mi vagyunk a Ferrari, jelt kell adnunk magunkról.”

Ehhez rendelkezésre áll a két megfelelő versenyző is: „Leclerc fiatal, de már most garanciát jelent. Sainz új nálunk, természetesen, őt kevésbé ismerem, de jól beilleszkedett a csapatba. Tudtad, hogy az apja, idősebb Carlos Sainz, a raliversenyző, felhívott engem? Kedves dolog volt tőle, történelmet írt a raliban, a fia pedig most egy Ferrarit vezet. Kíváncsivá tesz ez a kombináció” – üdvözölte Carlos Sainzt a csapatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: