DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Megelőzte és lemásolta Alonsót Tsunoda – pontszerzés lett a vége

A kilencedik helyen végzett az AlphaTauri japán újonca, aki Lance Strollt az utolsó körben előzte meg, korábban pedig Fernado Alonsóval is elbánt. Közben elleste és felhasználta vezetési stílusát.

Kitűnő bemutatkozó hétvégét teljesített Bahreinben Yuki Tsunoda, aki már az időmérőn megvillant a Q1-es fázis második legjobb köridejével. Végül csak a 13. rajtkockába kvalifikált, innen felzárkózva azonban a 9. helyen végzett, két pontot is szerezve első nekifutásra.

A japán az utolsó körben előzte meg Lance Stroll Aston Martinját, és a középmezőny számos más tagjával is megvívott, köztük azzal a Fernando Alonsóval – egy messzi bevetődést produkált az Alpine-nal szemben –, akiről gyerekkorában sok dicshimnuszt hallott apjától.



„Apám elég nagy Fernando-rajongó, szereti a vezetési stílusát. Először Suzukában látta, és utána arról beszélt, jobban gyorsít ki a kanyarból, mint bárki más” – beszélt Alonsóról a helyszíni riportereknek nyilatkozó Tsunoda.

„Pár körön át mögötte mentem és megtanultam tőle, hogyan kezeli az abroncsait a kanyarokban. Miután megelőztem, próbáltam másolni a vezetését és néhány kanyarban tényleg jobban ment az autóm. A tőle tanult leckék nagyon hasznosak lesznek a jövőben” – beszélt arról, mit lesett el a spanyoltól.

Bahreinben Tsunoda szállította az eredményt az AlphaTauri számára, miután az ötödik helyről induló Pierre Gasly a biztonsági autós újraindítást követően Daniel Ricciardóval ütközve elvesztette első szárnyát. A francia folytatta a nagydíjat, de végül a bokszban feladta a versenyt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: