DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton: Micsoda futam volt!

A Bahreini Nagydíjat megnyerő címvédő szerint régóta ez volt a legnehezebb versenye - Bottas csalódott és felemlegette a csapat által elrontott bokszkiállást is.

Elképesztő futamot nyert meg Bahreinben Lewis Hamilton, aki tempó- és pozícióhátrányból csatázott Max Verstappennel Bahreinben és a végén a pozícióelőnyéért óriási gumihátránnyal fizetett. A hajrában aztán Verstappen megelőzte, de a pályán kívül, amiért vissza kellett adni az első helyet, Hamilton pedig a hátralévő időben már kivédekezte a dolgot - érthetően megkönnyebbülten értékelt az autóból kiszállva.

"Micsoda futam volt ez... Azt tudtuk, hogy nehéz lesz a versenyünk úgy, hogy korán álltunk ki a bokszba, de le kellett védenünk Max esetleges kiállását. Korán álltunk ki, aztán próbáltunk egyensúlyozni a tempó és a gumi kímélése között. Ez volt az egyik legkeményebb futamom már egy ideje, csodálatos teljesítményt nyújtottak egész hétvégén, úgyhogy egész különleges dologra volt szükség a győzelemhez" - mondta Hamilton.

"Hogy csúcsformában vagyok-e? Abszolút igen. Mindenünkre szükség lesz az ilyen teljesítményekhez, de szeretjük, szeretem a kihívásokat. Nagyon nehéz volt ma az autóban, de nagyszerű futam lett belőle és nagyszerű szezonrajt. A tesztek során azt hittük, hogy hat-nyolc tized hátrányban leszünk, szóval az azóta végzett munka látványosra sikerült."

je



A harmadik helyre beérő Valtteri Bottasnak nem volt köze a két gigászhoz, viszont a bónuszpontot ellopta - a tempója nem volt meg, az eredménnyel viszont nem lehet elégedetlen.

"Nyilván csalódott vagyok ezzel a futammal, ez természetes. Csapatként így is sok pontot szereztünk, de az én szemszögemből leginkább csak védekezni tudtam. Aztán jött az a bizonyos lassú kerékcsere, ami minden esélytől megfosztott" - nyilatkozta a dobogó alsó fokát megszerző finn, aki bő hét másodpercet vesztett el a Mercedes elrontott kerékcseréjével is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: