DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso rosszabbra számított a 9. helynél

A középmezőnybe kvalifikálva is elégedett Formula-1-es visszatérésével Fernando Alonso, még ha sejti is, hogy Q3-as pozícióját mások taktikai hibáinak is köszönheti.

A 39 éves spanyol a 9. rajthelyet szerezte meg a Bahreini Nagydíj időmérőjén az Alpine színeiben, ezzel ő mentett meg valamit a csapat napjából, miután Esteban Ocon sárga zászlóknak köszönhetően már az első szakaszban búcsúzott. Alonso a 2018-as Monacói Nagydíj után először jutott be egy F1-es időmérő zárószakaszába, szóval legutóbbi, mclarenes szezonjának tavasza óta nem járt ilyen magasságban. Mindent figyelembe véve pedig nem is érzi, hogy lenne oka panaszkodni.

alonso



„Nem számítottam erre, a hétvége eddig nehézkesen haladt, az autó hátuljában még nem bízom meg eléggé, és a fékek is máshogy működtek, mint a teszten. Persze az év első időmérője előtt nem is igazán tudjuk, hogy mire számítsunk, de elégedett vagyok a 9. hellyel” – nyilatkozta a Sky Sportsnak a spanyol a kvalifikáció leintése után. „Az időmérőre megváltozott a szélirány és csökkent a hőmérséklet, ezek pedig érzésem szerint jobban passzoltak a vezetési stílusomhoz. Emiatt már valamivel magabiztosabban vágtam neki az időmérőnek, de az eredmény végül jobb lett, mint azt reméltük.”

Alonso korábban azt is elárulta, 2018 végi F1-es búcsújakor 95%-nak érezte annak esélyét, hogy nem tér vissza többé versenyzőként a szériába. Mégis újra itt van, és bár ő a mezőny második legidősebb tagja, a hétvége egyes szakaszaiba újra bele kell rázódnia.

„Most már készülhetünk a holnapra, ami ismét sok első alkalmat fog hozni: hosszú idő után először fogok elrajtolni, megérkezni az első kanyarba, majd pedig a két másodperces bokszkiállások ismét újszerűnek fognak érződni. Sok mindent újból végig kell vennem. Az pedig szintén újszerű lesz, hogy 56 kört kell megtennem egyhuzamban, hiszen a teszten sem csináltam ilyet. Annak már örülni fogok, ha pontot szerzünk, a cél tehát a legjobb tíz. Tudatában vagyok, hogy állnak mögöttünk néhányan olyanok, akik gyorsabbak nálunk, csak a közepes keveréken próbáltak kvalifikálni, és nem jártak sikerrel. Egy jó rajttal és jó stratégiával azonban lehetséges az első tíz között végezni” – adott jóslatot korábbi csapattársa, az őt immár riporterként faggató Jenson Button kérdésére.

A gyorsabb autókat illetően Alonso a 11. helyre ragadt Red Bull-os Sergio Perezre és a szintén szárnyaló AlphaTaurival hasonlóan rosszul taktikázó újonc Yuki Tsunodára gondolt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: