DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Verstappen továbbra sem hisz a Mercedesnek

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen mindkét pénteki szabadedzést az élen zárta, de a trükkös időjárási körülmények – és a nyomában lévő üldözők - miatt egy pillanatig sem szeretné elbízni magát.

102 nappal azt követően, hogy leintették a 2020-as szezonzáró futamot, Bahreinben végre újból versenyhétvégén bőgtek fel az F1-es autók motorjai. A 2021-es év úgy kezdődött, ahogyan az előző szezon véget ért: Max Verstappen diktálta a tempót.

A holland a magyar idő szerint déli, majd délutáni gyakorlást is – mely a helyszínen már belenyúlt az éjszakába – az első helyen zárta, a legnagyobb meglepetésre pedig nem is feltétlenül a Mercedes tűnik a legnagyobb kihívójuknak, mivel a McLaren Lando Norris révén beékelődött Verstappen és Hamilton közé.



A holland mindezek ellenére továbbra is a földön szeretne maradni: „Egy újabb jó napot teljesítettünk, de a hőmérséklet-változás és a szélirány kiszámíthatatlansága miatt nem könnyű megtalálni a tökéletes egyensúlyt egy teljes körön át.”

„Összességében azonban azt mondhatom, hogy pozitív napot zártunk, de még mindig van hová fejlődnünk, különösen gumi és egyensúly fronton. Erre tesz majd még rá egy lapáttal, hogy szombaton sokkal erősebb lesz a szél, ami ezekkel az autókkal mindenkit kihívás elé állít.”

„Mondhatjuk, hogy boldog vagyok azzal, ahogyan ez a hétvége kezdődött, de holnap új napra ébredünk, szóval majd meglátjuk, akkor is az élen tudunk-e maradni, amikor igazán számít” – állt a Red Bull sajtóközleményében Verstappen összegzése, akinek utolsó mondatából kiolvasható, hogy ettől többre számít a Mercedes részéről éles körülmények között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: