DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton, Bottas: Nem jó, de nem is tragikus

Semmiképpen nem saját csapatukat, hanem a Red Bullt tartják a hétvége favoritjának a Mercedes versenyzői a Bahreini Nagydíj első edzésnapja után. A tesztekhez képest viszont érzik a javulást.

A szezonnyitó hétvége mindkét gyakorlásán Max Verstappen autózta a legjobb köridőt, de a Mercedesek is ott voltak abban az élbolyban, amit eddig a Red Bull-lal és a McLarennel közösen alkotnak. A második szabadedzést Lewis Hamilton a 3., Valtteri Bottas pedig az 5. helyen zárta néhány tizedmásodperces lemaradásban az etalontól, és bár annyira már nem tartják aggasztónak a Mercedes visszaesését, mint a teszten, azért az még távol áll tőlük, hogy magukra tekintsenek fő esélyesként.

hamilton bottas



„Rengeteg munkát beletettünk az elmúlt hétbe, és úgy gondolom, hogy sikerült előrelépnünk, de még mindig sok a teendő” – mondta Hamilton a napot összegző nyilatkozatában. A britnek egész konkrét elképzelése van arról is, hogy miből fakad a tavaly talán eddigi legsimább bajnoki szezonját produkáló Mercedes visszaesése a relatív erősorrendben: „Az új gumikkal és a leszorítóerő csökkenésével az autó globális balansza teljesen felbomlott. Egyáltalán nem úgy áll, ahogy szeretnénk, még ha erre a hétvégére egy kicsit jobb is lett a helyzet. Komoly hegyet kell megmásznunk, de nagyszerű munkatársaink vannak és pozitívak maradunk.”

„Gondoltuk, hogy a Red Bull ilyen gyors lesz, és tudjuk, hogy ők vezetnek jelenleg” – mondta már az esélyekről. „A McLaren is erősnek tűnik és jó látni, hogy megtették ezt az ugrást. Érdekes lesz majd látni, hogyan fest mindez a hosszú etapokon.”

Bottas a nap során főként egy a második edzésen elhangzott rádióüzenetével hívta fel magára a nyilvánosság figyelmét, amelyben vezethetetlennek nevezte az autót pillanatnyi állapotában, elmondása szerint azonban akkor már erősen használt gumikon haladt, összességében pedig ő is nagyon hasonlóan látja a helyzetet, mint csapattársa.

„Az autó érzésre jobbnak tűnt, mint a teszteken, ami jó hír, ugyanakkor viszont azt is éreztem, hogy a balansz még mindig nincs a kívánt szinten. De legalább problémamentes nap volt. A fejemben viszont az jár, hogy még rengeteg dolgunk lesz, ha a pole-ért és a győzelemért akarunk harcolni” – mondta az előző két év szezonnyitóját egyaránt megnyerő finn, akinek a jelek szerint idén nehezebb dolga lesz, ha hasonló álomrajtot szeretne venni.

„A McLaren nagyon erősnek tűnt, a Red Bull pedig ott van, ahova vártuk is. Nem hiszem, hogy mi vagyunk a leggyorsabbak, de nem nagy a lemaradásunk, és egyértelműek a céljaink azt illetően, hogy hova szeretnénk jutni.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: