DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Norris: Nem dédelgetek álmokat

Kiváló nyitónapon lehetnek túl a mclarenesek, miután Lando Norris az első szabadedzést a harmadik, a második gyakorlást pedig a második pozícióban zárta. Szerinte a többiek rejtegetik a tempójukat.

A Formula.hu szerkesztősége előzetesen a harmadik helyre vizionálta a McLarent az erősorrendben, a wokingiakat azonban könnyen lehet, hogy még alá is becsültük, hiszen Lando Norris fantasztikus teljesítményre volt képes a Bahreini Nagydíj pénteki napján.

„Több dolgot is kipróbáltunk ma, ezek közül volt, ami működött és volt, ami nem igazán, azokon holnapra változtatunk” – kezdte az éjszakai szabadedzést a második helyen záró Lando Norris. „Nem dédelgetek álmokat, igen, gyorsnak tűnünk, de szerintem eléggé magától értetődő, mi fog történni szombaton.”



„Várhatóan a szokásos négy autó ott lesz előttünk, mögöttünk azonban nagyon szoros a helyzet. Ma előrébb voltunk, de szerintem csak amiatt, mert mi többet mutattunk meg a tempónkból, mint a többiek. Persze az autó jól viselkedik, jól érzem magam a volán mögött.”

„Senkinek sem állt idén rendelkezésére a megszokott idő, hogy mindent felkészíthessünk, így a mai nap inkább arról szólt, hogy visszarázódjunk, újra felvegyük a ritmust és még jobban összeszokjunk az autóval.”

Norristól megkérdezték a paddockban, mégis mennyire elégedett az autója tempójával, mivel a McLaren sebessége nagyon is rendjén volt külső szemlélőként: „Úgy gondolod? Akkor képzeld csak el, holnap mi lesz!” – viccelt Norris. „Igazából magam is meglepődtem egy kicsit, de amint mondtam, nem számítok csodára.”

„Nincs meg az az önbizalmam, amivel elégedett lehetnék, mivel a közepes és magasabb tempójú kanyarokban még nem tökéletes az autó, hibáztam is az edzés elején. Bár nem vagyok olyan elégedett az autóval, mint az előző szezon végén, de vannak olyan területek is, ahol jobbak vagyunk, mint tavaly.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: