DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Raikkönen: Nem tudom, hogy állunk! Ti talán tudjátok?

Az Alfa Romeo meglepően erős tesztet zárt Bahreinben, azonban Kimi Raikkönen a tőle megszokott higgadtsággal és némi humorral próbálta leplezni, mire is lesz képes idén a svájci-olasz istálló autója.

Az előző év nemcsak a Ferrarinak, de a partnercsapatainak is rossz emlék, hiszen az olaszok erőforrása erősteljesen rányomta a bélyegét a Haas és az Alfa Romeo 2020-as teljesítményére is. Raikkönenék tavaly mindössze nyolc pontot gyűjtöttek a tizenhét futamon, a teszt alapján azonban idén ettől többre számíthatnak.

„Hogy mit gondolok a tesztről? Azt, hogy mindenki más-más időket futott. Ötletem sincs, hogy hol állunk, annyit talán mondhatok, hogy az autót szép simán lehet vezetni, de persze van még min javítani, ugyanakkor ezzel mindenki így van” – mondta Raikkönen az Alfa Romeo sajtótájékoztatóján, a Formula.hu jelenlétében.



„Találgathatunk, amennyit csak akarunk, de akkor sem tudom megmondani, hogyan állunk a többiekhez képest. Mi is csak szemléltük őket, nem tudunk többet mondani, mint ti. Vagy ti talán tudtok valamit?” – tette fel a költői kérdést Raikkönen az újságíróknak.

„Majd a kvalifikáció után meglátjátok, hogy boldogok vagyunk-e vagy sem. Nem tudom megmondani, hogy az utolsó napon teljesített 165 köröm a legtöbb-e, amit valaha F1-es autóval egy nap teljesítettem, de az autó megbízható, ezt levonhatjuk ebből. Felkészültünk, amennyire csak tudtunk!”

„Egyértelmű, hogy idén több lóerő áll rendelkezésünkre” – felelt a finn a Ferrari erőforrását firtató kérdésre. „Előreléptünk, ez nem is vitás, de alighanem mindenki más is erre törekedett, így nagyban függ majd a mi helyzetünk attól, hogy a többiekhez viszonyítva mennyit fejlődtünk.”

A 2007-es világbajnok szerződése év végén lejár, októberben pedig már 42. születésnapját fogja ünnepelni, de még mindig nem tudja, mikor dönt a visszavonulás mellett: „Nem az autónk teljesítményén fog múlni, hogy mit csinálok majd jövőre. Természetesen minél jobban teljesítünk, annál jobban élvezzük ezt az egészet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: