DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Mick nagyban hasonlít Michaelre”

A Haas egykor Ferrarinál dolgozó szakembereit meghatotta, hogy Michael Schumacher után idén Mickkel is együtt dolgozhatnak, aki szerintük több szempontból hasonlít az édesapjára.

A hétvégi Bahreini Nagydíjon kisebb sporttörténeti pillanatnak lehetünk szemtanúi, ugyanis Michael Schumacher 1991-es bemutatkozása után közel 30 évvel a pilóta fia, Mick is rajthoz áll a Formula-1-ben. Az ifjú német versenyző azzal a Haasszal teljesíti első F1-es évét, ahol a családja néhány ismerőse is tevékenykedik, ugyanis néhány szerelő korábban a Ferrarinál dolgozott idősebb Schumacher autóin. Bár Günther Steiner csapatfőnök nem tartozik ebbe a csoportba, de a kollégái elárulták neki: szerintük a hétszeres világbajnok egyes tulajdonságai felfedezhetők Mickben.

schumacher-2021-portre1



„Sosem dolgoztam vele, és nem is igazán ismertem őt, csak a sajtóból és a tévéből tudom, mennyire keményen dolgozott. Van néhány emberünk, akik a Ferrarinál megismerhették őt, ők meséltek róla. Nagyon jól ismerték Michaelt. Mick érkezésekor elöntötték őket az érzelmek. Elmagyarázták, Michael hogyan dolgozott, és szerintem Mick nagyon hasonlít rá. Szorgalmas, mindent tudni akar, minden perc, óra és nap során jobbá akar válni” – árulta el Steiner a Motorsportnak.

Az ifjú német pilóta egy 2020-as F2-es bajnoki címmel a zsebében érkezik az 1-be, egy időre azonban le kell tennie arról, hogy az élmezőnyben csatázzon. A Haas hosszabb távú tervei miatt a csapat idei autóját egyáltalán nem fogják fejleszteni, ami így várhatóan a mezőny legvégére csúszik vissza. Steiner ezért arra készül, hogy Schumacher és újonc cspattársa, Nyikita Mazepin a lehető legtöbbet tanuljon és tapasztaljon. 

„Idén Mick nem számíthat jó eredményekre, mert nincs meg hozzá az eszköze. Nem két évre jött ide, ami a Formula-2-ben vagy Formula-3-ban megszokott. Egy hosszú karrierért van itt. Az első Formula-1-es év mindig nehéz, és ebben a rendelkezésre álló eszköznek nagy szerepe van. Nem akarom lebecsülni őt, de úgy döntöttünk, hogy a jövő év érdekében az idei autót nem fejlesztjük, ezért nem számíthatunk rá, hogy az első időmérőjén első vagy második lesz” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: