DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Rossz helyzetbe került Mick Schumacher?

Bernie Ecclestone szerint a Haasnál nincs kitől tanulni és nagyon nehéz lesz fejlődni - sokkal jobb lenne neki például a Red Bull, ahol megfelelő környezet áll rendelkezésre a tanuláshoz.

Nincs könnyű helyzetben az élete első Formula-1-es szezonjára készülő Mick Schumacher, hiszen a Haas bevallottan nem fejleszti az autót és a várakozások szerint egyértelműen a mezőny leggyengébb technikájával kell felvennie a fiatalnak a száguldó cirkusz ritmusát. Van, aki szerint ez így nem megfelelő közeg számára ahhoz, hogy megfelelően fejlődjön - legutóbb Bernie Ecclestone beszélt erről.

mick



"Ennek a névnek ott kell lennie a Formula-1-ben, de egyúttal sajnálom is őt. Nagyszerű képességei vannak, amelyekkel sokkal többet is elérhetne, mint azokkal az emberekkel, akik most körülveszik őt. Nem vagyok benne biztos, hogy ott túl sokat tud majd tanulni, senki nincs a csapatnál, aki sok dolgot megtaníthatna neki. Magára van utalva" - mondta a Formula-1 korábbi ura a német AvD Motor & Sport Magazinnak.

"Mick számára a tökéletes csapat egy olyan lenne, mint a Red Bull, ahol megvannak a képességek a győzelemhez és megvannak az emberek is, akik megfelelően támogatnák őt. A Formula-2-ben nagyszerűen teljesített, de ezt nem lesz könnyű megismételni a mostani csapatával. Már így is van egy nagy problémája, a Schumacher névvel él együtt, az emberek azt fogják mondani, hogy nem olyan jó, mint az apja. Most pedig még nagyobb hátrányba kerül azzal az autóval. Persze néha ezek jól sülnek el és az ilyen helyzetekből tanul az ember" - magyarázta Ecclestone. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: