DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Megvan a GPDA új igazgatója, Grosjean utódja

Az F1-ből távozó francia fontos pozíciót töltött be a versenyzői szakszervezetben: a helyére, Sebastian Vettel mellé George Russell csatlakozik.

A Formula-1-es versenyzők szövetsége, a GPDA elnöke a korábbi pilóta, Alexander Wurz, két igazgatója pedig Sebastian Vettel és Romain Grosjean volt tavalyig. Grosjean rajtrácsról való távozásával újabb aktív versenyző csatlakozott a vezetőséghez: George Russell. A francia eközben tanácsadói státuszban marad a testületnél, amelynek egyik küldetése a biztonság folytonos javítása – bahreini balesete révén Grosjean mélyen érintett a témában.



„Megtiszteltetés és kiváltság, hogy a GPDA igazgatójának jelölnek” – idézi az Autosport Russellt, aki a rajtrács egyik legfiatalabb tagja, mégis ő képviselheti Vettel mellett társait. „Méltányolom, hogy versenyzőtársaim támogattak és engem bíztak meg ezzel a szereppel. Tudatában vagyok annak, mekkora felelősséggel jár. Létezése hat évtizedében a GPDA-nak szerves része volt az F1-es biztonság támogatásában és formálásában, a sport és a rajongók érdekében.”

Első alkalommal a GPDA-ban egy olyan igazgatót is kineveztek, aki nem jelenlegi, sem korábbi versenyző. Anastasia Fowle hosszú évek óta a testület jogi tanácsadója, most pedig a versenyzők úgy döntöttek, igazgatói tisztséggel ruházzák fel, így segíti tovább a szövetség működését.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: