DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Először 100 %-os a pilóták szövetsége

Most már tényleg képviselheti az F1-es versenyzőket az Alexander Wurz vezette GPDA, hiszen az utolsó két, eddig különcködő világbajnok is belépett a szervezetbe.

Két kívülálló világbajnok is csatlakozott az F1-es pilóták szervezetéhez, a GPDA-hoz: Lewis Hamilton és Kimi Raikkönen korábban nem volt hivatalosan a szövetség tagja. Belépésük után elmondható, hogy a mezőny minden versenyzője bent van a GPDA-ban, így a szervezet valóban a teljes mezőny érdekeit tudja képviselni.

„A GPDA-nak először van 100 %-os részvétele az utóbbi idő során, és talán egész története folyamán” – mondta Alexander Wurz, a testület elnöke. „Tehát eredményes évet zártunk. A Formula-1 fejlődés, változás és talán bizonyos fokú felfordulás időszakába lépett. Minden versenyző felismerte, hogy egységbe kell állniuk, képviselve kell lenniük, hogy megfeleljenek ennek a kihívásnak, és elejét vegyék a hatalomért vívott harcnak, amely végső soron a pályán mutatott teljesítményre lenne káros hatással. A pilóták hisznek abban, hogy az egység alapvető a sport sikere számára.”



Wurz kiemelte, a GPDA egyik alapfeltevése, hogy a Formula-1-re sportként és nem showműsorként tekint, résztvevőire pedig sportemberként. Így folytatta: „A GPDA többször elismételte, hogy a pályán látott akciónak javulnia kell, kiélezettebbé és hitelesebbé kell válnia. Ezért örülünk, hogy a Liberty Media és műszaki csapata több mint egy évvel ezelőttől kezdve követi a GPDA javaslatait. Akkor az aerodinamikai szabályzat kapcsán kevésbé érzékeny légáramlási koncepciót vetettünk fel, amely elősegíti a szoros versenyzést” – mutatott rá, hogy a sport tulajdonosa hallgat a GPDA-ra.

A Formula-1-ben 2007-ig szereplő Wurz a GPDA elnöke, igazgatói tisztet pedig két aktív F1-es pilóta, Romain Grosjean és Sebastian Vettel tölt be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: