DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Gasly: Elmondhatom az igazságot a Red Bullról

Már az elején eldőlt, hogy Pierre Gasly kapcsolata a nagycsapattal nem lesz gyümölcsöző. A francia úgy érezte, első balesetétől fogva nem kapta meg a megfelelő támogatást – egy cikkben írta meg az ő igazát.

Ma Formula-1-es futamgyőztesnek mondhatja magát Pierre Gasly, pályafutása legnagyobb sikerét azonban az AlphaTaurival érte el, nem egy nagycsapattal: a Red Bull színeiben csupán 12 nagydíjat töltött, és mikor szezon közben áthelyezték a B istállóba, úgy tűnt, megpecsételődött pályafutása.

Gasly a The Players Tribune oldalra – ahol sportolók a szerzők – írt egy cikket, melynek felütésében azt ígéri: „Van, amit hallottál, amit olvastál, amiről azt hiszed, tudod. És van az igazság, a valódi, tagadhatatlan igazság. Ígérem, ebben a történetben elmondom az én igazamat.”

 



„A 2019-es szezont a Red Bull-lal kezdtem meg. Még 2017-ben a Toro Rossóval cseppentem az F1-be, de a Red Bull volt az első esélyem, hogy élcsapatnál vezessek és bebizonyítsam mindenkinek, mire vagyok képes a világ egyik legjobb autójával. Azt éreztem, hogy ha képes vagyok rá, üzenetet küldök az embereknek, akik kételkedtek bennem. Egy valóra váló álom volt, nagyon izgatottá tett” – írja Gasly a Red Bull-os lehetőségről. Sorsa a nagycsapatnál azonban már az elején eldőlt.

„Attól a pillanattól fogva, hogy elkövettem az első hibát az autóban, úgy éreztem, hogy az emberek elkezdenek rám szállni. A téli tesztelésen volt egy balesetem, onnantól fogva pedig a szezonom nem igazán indult be. Az első két versenyem a Red Bull-lal nehéz volt, a média pedig elkezdett felfalni. Mindent, amit a sajtóban mondtam, kicsavartak, hogy kifogásként tüntessék fel. Senki sem állt igazán ki mellettem.”

„Kidolgoztam a belem minden nap, próbáltam eredményeket elérni, de nem adtak meg minden eszközt, amely ehhez kellett volna. Próbáltam megoldásokat ajánlani, de a hangom nem hallották meg, vagy hetekbe telt, mígnem változás történt” – beszélt arról Gasly, hogy nem érezte úgy, elegendő támogatást kapna a csapatnál.

„Bármi is az oka, soha nem passzoltam igazán abba az ülésbe, el volt rendelve, hogy ez sosem fog működni. Nem vagyok az a fajta, aki a médiában üzenget, mert igazán hálás vagyok a Red Bullnak a lehetőségért és mindenért, amit a pályafutásom során tettek értem. De meg van engedve, hogy elmondjam az én igazam.”

Gaslyt a Magyar Nagydíj után menesztették, nem csupán a nyilvánosság számára váratlanul. Vele is azt éreztették a csapatban, hogy kitartanak még mellette:

„A budapesti verseny után nyaralni mentem, előtte viszont felhívtam a csapatfőnököt, Christian Hornert, hogy megkérdezzem, mit tehetnék még a versenyhétvégéken a javulásért, és hogy meg tudná-e vizsgálni a garázs felém eső oldalát annak érdekében, min lehetne változtatni. Christian megígérte, hogy megteszi, amit tud. Javulni akartam, azt akartam, hogy működjön. De Helmut Marko felhívott, mialatt Spanyolországban vakációztam, és azt mondta, visszaküldenek a Toro Rossóhoz Alex Albon helyére. Elmondta, ez nem jelenti azt, hogy vége a történetnek velük, de a média zajai miatt úgy érzik, ez a legjobb” – idézte fel Gasly saját igazát a 2019 nyarán történtek kapcsán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: