DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Horner: Végre nem az autó hibáira vesztegetjük az időnket

A Red Bull ígéretes tesztet zárt Bahreinben, ennek megfelelően pedig az egyik legesélyesebb csapatként érkezik a szezonnyitóra. Christian Horner ugyanakkor nem szeretné alábecsülni a Mercedest.

2021-ben a valaha volt leghosszabb szezon előtt állunk a Formula-1 történetében, hiszen 23 versenyt rendeznek majd a tervek szerint az idei évben. A háromnapos teszt alapján kijelenthető, hogy a Red Bull tűnik a legesélyesebbnek, viszont láttunk már olyat a Mercedestől, hogy a felkészülés alatt csak szenvedni látszottak, aztán – szó szerint – utcahosszal nyertek Ausztráliában.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is tisztában van ezzel a ténnyel, így nem is szeretné, ha bárki azt gondolná róluk, hogy a tesztet követően túlzott magabiztossággal térnének vissza Szahírba.



„Hosszú év áll előttünk. 23 versenyből áll a szezon, ami nagyon hosszú utat jelent, de számunkra így is ugyanolyan fontos, hogy jó rajtot vegyünk” – mondta Horner a Sky Sports The F1 Show című műsorában.”

„Saját magukhoz mérve valóban kicsit nehézkesnek tűnhetett a Mercedes tesztje, de ők egy fantasztikus csapat, butaság lenne lenézni őket. Néhány éve már láthattuk, hogy vissza tudnak vágni, mikor Barcelonában gyengén teljesítettek, aztán Ausztráliában már nagyon kényelmesen nyertek.”

Christian Hornert persze nem a Mercedes formája foglalkoztatja, sokkal inkább a saját csapatáé: „Örülök, hogy egy jelentősebb kilométermennyiséggel utazhatunk Bahreinbe, mivel hosszú idő után először arra fókuszálhatunk, miként gyorsítsunk az autón és nem azzal kell törődnünk, hogy kijavítsuk a hibákat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: