DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Perez: Összehasonlíthatatlan a Red Bull és a Racing Point

Sergio Perez első szezonjára készül a Red Bull csapatánál, azután, hogy hét évet húzott le a Force India/Racing Point színeiben. Elmondta, hogy változtatnia kell vezetési stílusán a győzelemért.

A szezon előtti háromnapos teszten kipróbálhatta az RB16B-t az Aston Martinná változó istállótól érkező Sergio Perez, Bahreinben pedig 166 kört tudott megtenni az energiaitalosok autójával, amely a tesztnapok alapján egyértelműen első erőnek tűnik.

Max Verstappen végzett az időlista élén a három napot összesítve, és megbízhatósági problémái sem adódtak az osztrák csapatnak. A Honda nagyon ígérte tavaly óta, hogy az utolsó F1-es évükben legyőzik a Mercedest, most úgy tűnik, nem is a levegőbe beszéltek.

Az F1 podcastjében, a Beyond The Gridben beszélt Perez arról, miben más egy új csapat más motorral felvértezett autóját vezetni hét év állandóságot követően: „Az autó mechanikailag és beállítások terén is teljesen különböző.”



„Egyszerűen más módszerekkel lehet időt találni a pályán és a beállítások által, így teljesen máshogy kell vezetnem ezt az autót, mint a Racing Pointot. Teljesen máshogy reagál ugyanazokra a dolgokra a két autó. A mechanikai egyensúly más, különbségek vannak légellenállás terén is és a felfüggesztéseket még csak össze sem lehet hasonlítani.”

„A Red Bull egy igazi nagycsapat, tisztán látható rajtuk a győzelem iránti szenvedély. Mindenkinek, aki itt dolgozik, csak a győzelem körül forognak a gondolatai. Győzni, győzni, győzni! A győzelem minden! Amikor a Racing Pointnál voltam, ez másként ment, mivel nem rendelkeztünk ilyen autóval.”

„Szóval az egész hozzáállás más itt, mivel ott a maximumot kellett kihozni magunkból, ami szubjektív dolog. Itt viszont csak akkor tudjuk kihozni magunkból a maximumot, ha nyerünk, emiatt pedig mindenki elképesztően motivált. Viszont végsősoron ez is csak egy F1-es csapat, mindenki nyomás alatt van és mindenki a legjobbját nyújtja, már az első naptól kezdve.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: