DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hülkenberg: Készen állok bármire!

Nico Hülkenberg elismerte, hogy szerette volna megkaparintani a Red Bullnál Alexander Albon ülését, de ha már ez nem jött össze, akkor kijelentette, hogy 2022-t szem előtt tartva bármire készen áll.

A német pilóta tavaly három versenyhétvégén vehetett részt. Először Sergio Perezt helyettesítette a két silverstone-i versenyen, majd a Nürburgringen ugrott be Lance Stroll helyére, akiről csak később derült ki, hogy szintén koronavírusos volt.

Mivel a 70. Évfordulós Nagydíjon megszerezte a harmadik helyet az időmérőn és Németországban is gyönyörű felzárkózást mutatott be, a sajtó kész ténykényt közölte, hogy közte és Sergio Perez közt dől majd el a Red Bullnál gyenge teljesítményt nyújtó Alexander Albon 2021-es ülése.



Az energiaitalosok végül a mexikóit választották, amely miatt kicsit sajnálkozik Hülkenberg, ugyanakkor azt is elmondta az F1News.co.uk-nak, hogy a 2022-es visszatérés reményében idén is nyitott mindenre.

„Természetesen szerettem volna megszerezni a Red Bull ülését, ez kétségtelen, de most már ez van. Ez nyilvánvalóan az ő döntésük. A szezon vége felé már egyértelműen a versenyzői ülésről volt szó, amit végül Checo szerzett meg, a Red Bull pedig egyből kinevezte Albont a tartalékpilótának, szóval ez sosem volt igazán opció.”

„Más csapatok is megkörnyékeztek, számomra pedig fontos, hogy a Formula-1 közelében maradjak, szóval az egyik szememet máris 2022-n tartva nyitott vagyok bármilyen lehetőségre, ami csak egy kicsit is segíthet abban, hogy visszatérhessek.”

Nico Hülkenberg a 2021-es szezonban az osztrák Servus TV – ami véletlenül épp a Red Bull tulajdonában áll – szakkommentátora lesz a versenyeken, Andreas Gröbl mellett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: