DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Doornbos: A Mercedes nagy mellénnyel ment Bahreinbe

Robert Doornbos úgy látja, a Red Bull autója sokkal kiszámíthatóbban működik, mint az elődei, így Sergio Perez könnyebben tud majd beilleszkedni. A holland szerint ez lehet az ő évük.

Bár a Red Bull megtett körök tekintetében nem végzett valami előkelő helyen a háromnapos bahreini szezon előtti teszten, komolyabb műszaki probléma nem hátráltatta őket, és a legjobb köridőt is Max Verstappen érte el a zárónapon.

Perez és Verstappen is elégedetten nyilatkozott, miután bejáratták az RB16B-t, a holland különösképp azt emelte ki, mennyire következetes az autó mozgása. A Ziggo Sport műsorában a 2005-ben és 2006-ban versenyző Robert Doornbos elmondta, mire számít idén az energiaitalosoktól.



„Amellett, hogy megbízható volt a Red Bull, még megjósolhatónak is tűnt a teszten. Ez alatt azt értem, hogyha változtatnak az autó irányán, mozgásán, akkor pontosan úgy viselkedik, mint amire számítani lehet” – kezdte Doornbos.

„Amennyiben tényleg ez a helyzet, az meg fogja könnyíteni Sergio Perez dolgát, hiszen így könnyebben hozzászokhat az autóhoz, mint az elődei a megjósolhatatlan mozgású autókkal. Láttam jeleket, amik arra utalnak, hogy ez lehet az ő évük!”

A Mercedesről már kicsit lesújtóbb véleménnyel van az expilóta: „Kicsit nagy mellénnyel mentek el Bahreinbe. A gyárból egyenesen felrakták a repülőre, azt gondolva, hogy úgy is jó lesz. Legalább beindíthatták volna a motort, megnézhették volna a parkolóban, hogy jól működik-e a váltó. Nagy árat fizettek, hiszen az első nap nagyrészét elvesztették.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: