DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Binotto: Sokkal jobb a légkör a csapaton belül

A Ferrari 2020-ban negyven éve nem látott mélypontra került, de a tavaly mindössze hatodik helyen záró istállónál érződik a jó hangulat, melyet az új autó által keltett remény éltet.

A tavalyi szezonban csak a hatodik helyen végzett a konstruktőri bajnokságban a Ferrari, legutóbb 1980-ban jártak ilyen mélységben, mindössze egyetlen évvel azt követően, hogy Jody Scheckter világbajnok lett a csapattal.

Most új motorral, átszervezéssel és új pilótákkal felvértezve próbálnak javítani a tavalyi kudarcon, amikor is összesen három alkalommal tudtak egyáltalán a pódiumra felállni. Mattia Binotto csapatfőnökbeszélt a Scuderián belüli légkörről.



„Nagyon nehéz olyankor, amikor nem tudunk úgy teljesíteni, ahogy azt tőlünk elvárnák. Ráadásul a Scuderia Ferrari ambíciói sem egyeznek a sikertelenséggel, mi mindig a legtöbbet, a maximumot célozzuk meg” – idézi Binottót a Motorsport.com.

„Sajnos azt kell mondanom, hogy a tavalyi szezon nehéz volt, de egységesek maradtunk, pedig a gyenge teljesítmény mellett könnyen széteshettünk volna. Továbbra is egy egészként, keményen dolgozunk és próbálunk fejlődni.”

„Új autóval kezdünk neki egy új szezonnak, ez mindig reményt ad, szóval egyértelmű, hogy jobb lett a légkör az istállón belül. Most már nincsenek problémáink más területen sem, mivel Carlos és Charles nagyon jól illenek a csapatba és a pályán, valamint azon kívül is jól kijönnek egymással.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: