DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Titánlemezekkel az állkapcsában versenyez Alonso

Az F1-es visszatérésre készülő spanyol Bahreinben elmondta: szerinte egyáltalán nem fogja befolyásolni a teljesítményét a néhány héttel ezelőtti baleset, de az évad végén vár még majd rá egy műtét.

Fernando Alonso nagyjából egy hónapja szenvedett közúti kerékpáros balesetet, amikor Svájcban ütközött egy parkolóban kikanyarodó autóval. A kétszeres Formula-1-es világbajnokot állkapocstörés miatt meg is kellett műteni, de alig néhány nap után elhagyhatta a kórházat és folytathatta az edzéseket. Bár az Alpine csapatbemutatóját és filmforgatási napját kihagyta, Bahreinben már jelen van, ahol a teszt második napján fog először autóba ülni.

alonso-alpine-teszt-1



Előtte viszont pénteken még a sajtónak nyilatkozva elmondta: szerinte a baleset és a műtét egyáltalán nem fogja befolyásolni őt a pályán, a szezon végén viszont vár még rá egy műtét. Alonso szavait a Motorsport.com szaklap idézi:

„Hogy őszinte legyek, nem számítok semmi problémára. Azt hiszem, már két vagy három hete edzésben vagyok, ami teljesen szokványos, valamint hétfőn és kedden jártam a szimulátorban is, szóval a felkészülést nem igazán érintette mindez. Csak néhány marketing- és filmforgatási napról maradtam le, aminek bizonyos szempontból még örültem is. Tegnap délután pótoltunk minden felvételt, szóval elégé sűrű napom volt reklámtevékenységek szempontjából. De jól érzem magam, igen.”

„Egy dolog a vezetési és profi sportolói oldal, amely terén minden százszázalékos. A másik a személyes oldal: nyilván el kell majd távolítani a két titánlemezt, amit a felső állkapcsomba helyeztek, erre a szezon végén fog sor kerülni. Szóval lesz még teendő majd a bajnokság után, de amint említettem, ez nem fogja befolyásolni a versenyzői énemet” – fogalmazott a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: