DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Domenicali idén nagy csatákra számít

Az F1 és a Liberty Media új vezére, Stefano Domenicali sem tudja, mik a szándékai Lewis Hamiltonnak 2021 után, abban azonban biztos, hogy idén nem lesz egyszerű dolga a címvédőnek.

A Ferrarrinál korábban csapatfőnökként dolgozó Stefano Domenicali visszatért a Formula-1-be, méghozzá a lehető legelőkelőbb pozícióban. Ő lett az F1 és a Liberty Media első embere, miután Chase Carey a háttérbe vonult.

Az olasz vezető úgy gondolja, Lewis Hamiltonnak idén meg kellesz dolgoznia a világbajnoki címért, sokkal jobban, mint az elmúlt esztendőkben: „Nem szegeztem egyelőre neki a kérdést Hamiltonnak, hogy meddig szeretne az F1-ben maradni” – kezdte Domenicali a Daily Mailnek.



„Tisztában van vele, hogy én azt szeretném, ha sosem hagyná abba. Egyszerűen hihetetlen versenyző, a karrierje csúcsán, ez pedig jó helyzetbe hozza, hogy hallassa a hangját a számára fontos problémák ügyében.”

„Azonban a harc a pályán ezúttal nem lesz könnyű számára. A toppilóták talán jobbak, mint eddig bármikor. Max Verstappenre már öregként tekintünk, pedig még mindig csak 23 éves, de már régóta a mezőny tagja.”

„Carlos Sainz most ment a Ferrarihoz, de ott van Leclerc is, aki nagyon erős, Alonso visszatért az Alpine-nal, Vettel pedig az Aston Martinhoz igazolt, és bizonyára meg szeretné mutatni, hogy nem az a versenyző, akit tavaly láttunk, de nem írnám le George Russellt a Williamsnél és Lando Norrist a McLarennél sem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: