DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen örül a kevés tesztlehetőségnek

Pénteken megkezdődik az előszezoni teszt Bahreinben, a Red Bull-os Max Verstappen pedig már alig várja, hogy kipróbálhassa az RB16B-t. Tetszik neki, hogy kevés idő van a felkészülésre.

Max Verstappen pénteken egyből meg is kapja a lehetőséget, hogy tapasztalatot szerezhessen az RB16B-vel, a Red Bull legújabb autójával. A háromnapos bahreini teszt péntektől vasárnapig tart majd, aztán a március 26-28-i hétvégén kezdetét is veszi a 2021-es szezon.

A holland már alig várja, hogy ismét Formula-1-es autóba ülhessen, az pedig még kifejezetten ínyére is való, hogy rövidebb a felkészülési időszak: „Mindig izgatottan várom az első versenyhétvégét, de egyelőre még a háromnapos tesztet kell teljesítenünk.”



„Fontos lesz, hogy sok kilométer kerüljön az autóba és hogy kényelmesen érezzem magam benne, mert úgy az első hétvégét már a lehető legfelkészültebben kezdhetném el” – mondta Max Verstappen a Red Bull hivatalos oldalának.

„Igen, a másfél napos teszt meglehetősen rövid, de nekem tetszik. Igazság szerint én a hat napot eléggé soknak találtam, már ne értsenek félre, imádok F1-es autót vezetni, de annak a sok tesztelésnek nincs értelme.”

„Számomra elegendő másfél nap, és remélem, minden simán fog menni. A szezon viszont annál hosszabb lesz, 23 verseny. Reméljük, hogy minden az eredeti tervek szerint alakul majd és nem lesz olyan sűrű az egész szezon, mint amilyen tavaly volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: