DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hülkenberg a sprintversenyről: Hulladék!

A tervek szerint idén három helyszínen is kipróbálják majd a sprintversennyel tarkított formátumot az F1-esek. Nico Hülkenberg egyértelműen ellenzi azokat, egyenesen hulladéknak nevezve az ötletet.

Hétfőn jelentette be a tavaly három futamra is beugró Nico Hülkenberg, hogy bár a Red Bull ülését nem sikerült megszereznie a 2021-es szezonra, mégis az energiaitalosok alkalmazásában fog állni az előttünk álló szezonban.

Ugyanis a német versenyző a Red Bull tulajdonában lévő osztrák televíziós csatorna, a Servus TV szakkommentátora lesz a száguldó cirkusz versenyhétvégéin, és ha már hirtelen a szavaiból kell megélnie, egyből emelt is néhányat a sprintversenyek ellen.



„Az egész egy hulladék. Számomra úgy hangzik, mintha valami mesterségesen előállított izgalmat szeretnének generálni” - kezdte Hülkenberg a Motorsport-total.com-nak.

„A csapatok és a gyártók temérdek pénzt tolnak a sportba, több ezer ember érintett, aztán kitalálják ezt... Ez nem illik a Formula-1-be, ahol néha teljesen kiszámíthatatlan dolgok történnek” - mondta a német, aki osztja Jean Todt, a Red Bull-osok és a ferrarisok azon véleményét, hogy kizárólag akkor van értelme az egésznek, ha az nem ellenszegül az F1 hagyományaival.

„A főfutam, amit vasárnap tartanak, továbbra is értékesebb kell, maradjon, mint a szombati sprintverseny. Az egész hétvégét egy kalap alá kell venni, és végül egy győztese kell, legyen a hétvégének” - mondta Hülkenberg, aki továbbra is tárgyalásban áll a hírek szerint az Aston Martinnal és a Mercedesszel egy tartalékos szerepkört illetően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: